Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Ne spreglejte » Delovanje knjižnice v času epidemije

Delovanje knjižnice v času epidemije


Zaradi slabe epidemiološke slike (od torka, 20. 10. 2020) začasno zapiramo prosti pristop do knjižnih polic v knjižnici Globus in Krajevni knjižnici Stražišče.

Gradivo lahko naročite za osebni prevzem ali dostavo po pošti:

 • s pomočjo spletne storitve Moja knjižnica v katalogu COBISS+,
 • do 3 izvode po telefonu (gradivo za odrasle na 04 20 13 540 li 04 20 13 568; gradivo za otroke na 04 20 13 577 ali 04 20 13 578) ali
 • do 5 izvodov preko spletnega obrazca za pošiljanje gradiva po pošti na dom.

Naročeno gradivo vas bo na prevzem čakalo 4 delovne dni.

Za izposojo bomo pripravljali pakete knjig po izboru naših knjižničarjev.

Dostava po pošti

Stroške bomo zabeležili na člansko izkaznico naročnika in jih lahko poravnate preko spletne storitve Moja knjižnica ali na TRR Mestne knjižnice Kranj.

Stroški embalaže in dostave s Pošto Slovenije:

 • 4 EUR za paket do 2 kg in
 • 5 EUR za paket do 5 kg.

Gradivo bo dostavljeno v skladu s časovnim rokom in načinom dostave Pošte Slovenije. Upoštevana bodo ključna priporočila NIJZ in varnostni ukrepi, ki veljajo za ravnanje s poštnimi pošiljkami.

Naročam gradivo za dostavo PO POŠTI

VRAČILO gradiva

Vrnjeno gradivo moramo po priporočilih NIJZ hraniti v karanteni še 1 dan. Ob vračilu ostane gradivo za čas karantene evidentirano pri članu. Po izteku karantene knjižničarji gradivo pri članu dokončno razdolžimo in ga pospravimo na knjižne police, ali pripravimo za člana, ki ga je rezerviral. Svetujemo, da dan po vračilu preverite v storitvi Moja knjižnica, ali je bilo gradivo vrnjeno. Za obdobje karantene se zamudnina ne zaračunava.

Naročanje tematskih poizvedb

Omogočamo naročanje tematskih poizvedb za člane. Na elektronski naslov izposoja@mkk.si sporočite temo, opišite vašo nalogo in dopišite stopnjo šolanja. Gradivo bomo pripravili v čim krajšem času in vas o tem obvestili. Poleg številke vaše članske izkaznice, bomo potrebovali še vaš elektronski naslov in telefonsko številko.

Naročanje člankov za študijske potrebe

Članom omogočamo naročanje fotokopiranja ali skeniranja člankov za študijske potrebe. Naročila člankov sprejemamo na elektronski naslov izposoja@mkk.si. Naročite lahko največ 3 članke na mesec. Fotokopije ali digitalne kopije bomo pripravili v čim krajšem času. Fotokopije ali skeniranje se obračunava po veljavnem ceniku Mestne knjižnice Kranj in je dovoljeno le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava.

POMEMBNO

Pri vstopu v knjižnico vas prosimo, da:

 • vstopate le, če ste zdravi,
 • obvezno nosite zaščitno masko,
 • si ob vstopu in izstopu razkužite roke,
 • upoštevate predpisano varnostno razdaljo,
 • uporabljate brezstična plačilna sredstva, če je le mogoče.

V Knjižnici Globus lahko uporabljate študijske sobe, individualna študijska mesta in mladinsko sobo. Časopisna čitalnica ostaja zaprta. Prav tako še ni mogoče uporabljati računalnikov, razen terminalov za iskanje po katalogu COBISS+, iPad-ov, igral na otroškem oddelku in ne bo se mogoče zadrževati v zvočnih luna stolih.

Omogočena je uporaba vseh fotokopirnih strojev in knjigomatov za izposojo gradiva.

Za nujne informacije smo dosegljivi na e-poštnem naslovu izposoja@mkk.si.

POMEMBNO

Pri vstopu v knjižnico vas prosimo, da:

 • vstopate le, če ste zdravi,
 • obvezno nosite zaščitno masko,
 • si ob vstopu in izstopu razkužite roke,
 • upoštevate predpisano varnostno razdaljo,
 • uporabljate brezstična plačilna sredstva, če je le mogoče.

Za nujne informacije smo dosegljivi na e-poštnem naslovu izposoja@mkk.si.