Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Pretekli projekti spodbujanja branja » Športajmo in berimo

Športajmo in berimo


V letošnjem letu je Mariborska knjižnica nosilka nacionalnega medresorskega programa za spodbujanje branja med mladimi športniki, ki ga Olimpijski komite Slovenije predstavlja pod imenom #športajmoinberimo.  V programu sodeluje tudi Mestna knjižnica Kranj. Program ima izhodišča v Nacionalni strategiji za razvoj bralne pismenosti za obdobje 2019-2030, ki jo je vlada sprejela lani decembra ter je oblikovan v sodelovanju med Ministrstvom za kulturo RS, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS, Zavodom RS za šolstvo, Javno agencijo za knjigo in Olimpijskim komitejem Slovenije. Vodilo programa je povezati mlade in vrhunske športnike ob pogovoru o branju in knjigi. Mladim športnikom želimo s tem programom predstaviti, kako lahko s pomočjo znanja iz knjig in branja kot tehniko treniranja možganov napredujejo tudi kot športniki. S tem programom želimo vplivati na njihov odnos do branja ter širiti védenje, da je bralna pismenost temeljna zmožnost za pridobivanje in ustvarjanje novega znanja v njihovem osebnem in športnem življenju. Letos se bo program #športajmoinberimo odvijal na treh lokacijah, in sicer v Kopru, Mariboru in Kranju.

Zaradi priporočil NIJZ in preprečevanje širjenja virusa COVID-19 bo dogodek v Kranju zaprtega tipa, saj so vsa mesta že zasedena.

EWOS 2020 Športajmo in berimo