Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Dogodki Izpostavljeno » Novinarjev kalejdoskop: Janko Petrovec

Novinarjev kalejdoskop: Janko Petrovec


pogovor

Janko Petrovec, Darja Groznik

Zdi se, da šteje dan Janka Petrovca mnogo več kot 24 ur. Dopisniku RTV Slovenija iz Italije, iz Rima, pa tudi Vatikana, v preteklih štirih letih ni zmanjkalo dela: teroristični napad v Nici, potresi teta 2016, zrušenje viadukta v Genovi, 14dnevno bivanje na ladji Aquarisu, ki je reševala begunce iz morja, priprava dokumentarca o ubiti malteški novinarki, v zadnjem času pa še koronavirus, ki je Italijo močno prizadel, novinarske zgodbe iz kulturnega sveta in posebnosti življenja v Italiji, so teme njegovega poročanja, kolumen, intervjujev in reportaž. Je človek, ki nikoli ne počiva. In tudi ko je bil med karanteno prisiljen počivati, je pisal dnevniške zapiske – preberemo jih lahko v njegovi knjigi Karantena. Rim. Janko Petrovec bo gost Darje Groznik.

Obisk dogodka je brezplačen. Število obiskovalcev je omejeno zaradi varnostnih ukrepov. Brezplačno vstopnico si zagotovite pri pultu za informacije v pritličju knjižnice Globus. Vstopnice je mogoče rezervirati na telefonski številki 04 201 35 55/66.

petek, 11. 9. 2020, ob 19.00, dvorana