Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Dogodki Izpostavljeno » Znanost na cesti: Sledenje v dobi nezaupanja

Znanost na cesti: Sledenje v dobi nezaupanja


pogovor 

Lenart J. Kučić, Matjaž Ropret 

Mobilne aplikacije za sledenje stikom so eden izmed možnih ukrepov za zajezitev nalezljivih bolezni, vendar lahko pomenijo tudi velik poseg v zasebnost posameznikov. Zato je treba aplikacije uvajati previdno, strokovno in transparentno, pri tem pa je posebnega pomena zaupanje državljanov v celotni postopek; pomembno je, kako je aplikacija napisana, katere ustanove bodo uporabljale zbrane podatke in kdo je predlagatelj. O temi bosta govorila novinarja Lenart J. Kučić in Matjaž Ropret.

Lenart J. Kučić je novinar neodvisnega in neprofitnega medija podcrto.si, predavatelj, voditelj podkastov na mreži Marsowci ter sourednik spletne revije Disenz. Deset let je bil novinar in kolumnist Sobotne priloge Dela.

Matjaž Ropret že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor prispevkov na tej strani.

Dogodek bo na vrtu gradu Khislstein v sklopu prireditev, ki se odvijajo pod skupnim naslovom Torkov kulturni vdih. Obisk dogodka je brezplačen, vendar je število obiskovalcev omejeno zaradi varnostnih ukrepov. Brezplačno vstopnico si zagotovite v Kranjski hiši ali uro pred dogodkom na prireditvenem prostoru. Vstopnice je mogoče rezervirati na telefonski številki Zavoda za turizem in kulturo Kranj 04 238 04 50.

torek, 1. 9., ob 19.00, vrt gradu Khislstein*

*V primeru dežja se bomo prestavili v dvorano Mestne knjižnice Kranj na Gregorčičevi ulici 1.