Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Novinarjev kalejdoskop: Ervin Hladnik Milharčič

Novinarjev kalejdoskop: Ervin Hladnik Milharčič


pogovor

Ervin Hladnik Milharčič, Darja Groznik

Malo je tistih novinarjev, ki znajo narediti novinarsko zgodbo tudi iz povsem trivialnih reči, kot je na primer toaletni papir. To je odlika Ervina Hladnika Milharčiča, novinarja Dnevnika, ki je gotovo eden od najbolj izkušenih novinarjev pri nas. »Odkar se ukvarjam z novinarstvom, poslušam, da tako slabo, kot je zdaj, ni bilo še nikoli. Mislim, da ni tako slabo,« pravi. Na svoji pestri novinarski poti je pravzaprav delal in poročal tako o svetovnih politično-gospodarskih temah kot o na videz obrobnih življenjskih zgodbah ljudi. Novinar, pisatelj in prevajalec, prejemnik več nagrad, nekdanji dopisnik predvsem iz Bližnjega vzhoda, ZDA in Balkana, neprestano kritični opazovalec, vedno raziskovalen in radoveden. Tudi v času koronavirusa.

torek, 11. 8., ob 21.00, vrt gradu Khislstein

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na Zavodu za turizem in kulturo Kranj, Glavni trg 2, 4000 Kranj, vsak dan med 9. in 18. uro.

Možna je rezervacija na tel. št. 04 238 04 50. Število mest je omejeno. Vstopnicelahko prevzamete na dan dogodka na vrtu gradu Khislstein.