Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Ne spreglejte » Knjižnica Globus je odprta po običajnem obratovalnem času

Knjižnica Globus je odprta po običajnem obratovalnem času


Od 1. junija je v Knjižnici Globus omogočen dostop do knjižnih polic.

IZPOSOJA gradiva

Obiskovalci si lahko sami izbrate knjižnično gradivo in si ga sami izposodite na knjigomatih za izposojo.

Od 1. junija 2020 naprej se ponovno zaračunava zamudnina, neprevzeto rezervirano gradivo, medoddelčno vračilo gradiva in druge storitve po ceniku.

Še vedno je potrebno razkuževanje rok pred dotikanjem gradiva in upoštevanje priporočil NIJZ naj se čim manj lista po knjigah in revijah v nadstropjih.

Za izposojo ostajajo tudi knjige v knjižnih paketih Bralni mišmaš.

Ob ponedeljkih in sredah je ponovno zaživela medoddelčna izposoja, ki omogoča izposojo in vračilo gradiva iz druge enote Mestne knjižnice Kranj.

Vzpostavljena je tudi medknjižnična izposoja, ki omogoča izposojo gradiva iz drugih slovenskih knjižnic.

NAROČILO gradiva

Gradivo lahko naročite (rezervirate):

 • s pomočjo spletne storitve Moja knjižnica v katalogu COBISS+,
 • do 3 izvode po telefonu ali
 • do 5 izvodov preko spletnega obrazca za pošiljanje gradiva po pošti na dom.

Naročite lahko samo prosto gradivo iz zbirke Mestne knjižnice Kranj. Storitev ni namenjena članom, ki so se brezplačno vpisali preko spleta. Ko bo gradivo pripravljeno, boste o tem obveščeni. Naročeno gradivo vas bo na prevzem čakalo 4 delovne dni.

Dostava po pošti

Stroške bomo zabeležili na člansko izkaznico naročnika in se lahko poravnajo preko spletne storitve Moja knjižnica ali na TRR Mestne knjižnice Kranj.

Stroški embalaže in dostave s Pošto Slovenije:

 • 4 EUR za paket do 2 kg in
 • 5 EUR za paket do 5 kg.

Gradivo bo dostavljeno v skladu s časovnim rokom in načinom dostave Pošte Slovenije. Upoštevana bodo ključna priporočila NIJZ in varnostni ukrepi, ki veljajo za ravnanje s poštnimi pošiljkami.

Naročam gradivo za dostavo PO POŠTI

VRAČILO gradiva

Vrnjeno gradivo moramo po priporočilih NIJZ hraniti v karanteni še 1 dan. Ob vračilu ostane gradivo za čas karantene evidentirano pri članu. Po izteku karantene knjižničarji gradivo pri članu dokončno razdolžimo in ga pospravimo na knjižne police, ali pripravimo za člana, ki ga je rezerviral. Svetujemo, da dan po vračilu preverite v storitvi Moja knjižnica ali je bilo gradivo vrnjeno. Za obdobje karantene se zamudnina ne zaračunava.

Naročanje tematskih poizvedb

Uvajamo možnost naročanja tematskih poizvedb za člane. Zavedamo se, da za pripravo referata, seminarske naloge ali celo kaj bolj zahtevnega, potrebujete pomoč pri nabiranju gradiva. Na elektronski naslov izposoja@mkk.si sporočite temo, opišite vašo nalogo in dopišite zahtevnostno stopnjo. Potrudili se bomo, pripravili gradivo v čim krajšem času in vas o tem obvestili. Poleg številke vaše članske izkaznice, bomo potrebovali še vaš elektronski naslov in telefonsko številko.

Naročanje člankov za študijske potrebe

Članom omogočamo naročanje fotokopiranja ali skeniranja člankov za študijske potrebe. Naročila člankov sprejemamo na elektronski naslov izposoja@mkk.si. Član lahko naroči največ 3 članke na mesec. Fotokopije ali digitalne kopije bomo pripravili v čim krajšem času. Fotokopije ali skeniranje se obračunava po veljavnem ceniku Mestne knjižnice Kranj in je dovoljeno le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava.

POMEMBNO

Pri vstopu v knjižnico vas prosimo, da:

 • vstopate le, če ste zdravi,
 • obvezno nosite zaščitno masko,
 • si ob vstopu in izstopu razkužite roke,
 • upoštevate predpisano varnostno razdaljo,
 • uporabljate brezstična plačilna sredstva, če je le mogoče.

Ponovno je možna uporaba študijske sobe, individualnih študijskih mest in mladinske sobe. Časopisna čitalnica ostaja zaprta. Prav tako še ni mogoče uporabljati računalnikov, razen terminalov za iskanje po katalogu COBISS+, iPad-ov, igral na otroškem oddelku in ne bo se mogoče zadrževati v zvočnih luna stolih.

Odprto je stranišče za člane v pritličju in za otroke na otroškem oddelku (ključ dobite pri knjižničarjih na oddelku).

Omogočena je uporaba vseh fotokopirnih strojev in vseh knjigomatov za izposojo gradiva.

OBRATOVALNI čas Knjižnice Globus ponovno po starem

 • od ponedeljka do petka, od 8. do 19.30 ure,
 • sobota, od 8. do 13.30 ure.

Za nujne informacije smo dosegljivi na e-poštnem naslovu izposoja@mkk.si.