Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Ne spreglejte » Poletne dejavnosti za otroke

Poletne dejavnosti za otroke


V Mestni knjižnici Kranj bo poletje letos potekalo nekoliko drugače. Dejavnosti so zastavljene tako, da se lahko izvedejo v naravi ali v prostorih knjižnice.

delavnica ob odprtju razstave
Velike male stvari
Andrej Štular, Petra Stare
Posebnost ilustracij Andreja Štularja je, da so izdelane iz predmetov. Navdih za likovno podobo knjig je našel v naravi in v zavrženih materialih. Na delavnici bo avtor predstavil svoje delo in otrokom pokazal kako lahko iz vsakdanjih, najdenih in naključnih predmetov sestavijo svoje podobe in junake.
Dobimo se pred knjižnico. Skupaj si bomo ogledali razstavo in poklepetali z avtorjem. Nato se bomo odpravili na obisk v Krice krace, kjer se bodo v postavljanju predmetov ob Andrejevi pomoči preizkusili tudi otroci. Vsak otrok naj s seboj v žepu prinese nek odslužen predmet, ki bo s pomočjo domišljije zaživel v novi podobi.

Število udeležencev je omejeno, zato se čim prej prijavite na prireditve@mkk.si.

Andrej Štular je ustvarjalec, ki v svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije: ilustracijo, strip, slikarstvo, kiparstvo, fotografijo, lutke, film. Njegova samosvoja dela so pogosto plod reciklaže in vsakovrstnih predelav. Na razstavi v Mestni knjižnici Kranj se predstavlja z izborom del, namenjenih otrokom, iz knjig “Živa sem!” (2011), Bežimo, svet se podira!” (2014) in “Medved” (2019).
Organizatorja: OKC Krice krace in Mestna knjižnica Kranj
četrtek, 2. 7., ob 16.30, pred Knjižnico Globus (Mestna knjižnica Kranj)

delavnica
Počitniška filmska delavnica za osnovnošolce
Openlab, Domen Dolenc, Toni Mlakar
Knjižnica bo ponovno postala filmsko prizorišče. Na delavnici bodo otroci spoznali, kako se snema film, nato pa svojega tudi izdelali. Sestavili bodo kratko zgodbo, jo prilagodili za filmsko pripoved, nato pa film zaigrali in posneli. Skozi proces se bodo naučili osnove filmske pripovedi, različnih načinov snemanja in video montaže. Zaključili bodo s projekcijo filma družini in prijateljem.

Število mest je omejeno. Otroke lahko prijavite na pultu za informacije v knjižnici Globus (Mestna knjižnica Kranj) in v vseh krajevnih knjižnicah.

od 6. 7. do 10. 7., od ponedeljka do petka, od 9.00 do 10.30, 1.-3. razred, dvorana
od 6. 7. do 10. 7., od ponedeljka do petka, od 11.00 do 12.30, 4.-9. razred, dvorana

delavnica
Poletna ustvarjalnica
Med poletnimi počitnicami se nam pridružite na igrivih ustvarjalnicah. Na njih bomo pokukali v živalsko kraljestvo, spoznavali različne materiale in likovne tehnike. Vsako sredo bomo tako krepili ustvarjalnost in domišljijo, mimogrede pa bodo nastajali še zanimivi izdelki. Delavnice so namenjene malčkom od 3. leta starosti.
vsako sredo, v juliju in avgustu, od 10.00 do 12.00 ure, ustvarjalna soba Mestne knjižnice Kranj

delavnica
Rišem in slikam
Na tečaju se bodo otroci naučili različnih tehnik risanja in slikanja. Spoznavali bomo različne risarske matirale in ustvarjali s pomočjo pravega slikarskega stojala. Govorili bomo o kompoziciji, perspektivi in senčenju. Iz preprostih tihožitij bi kasneje prešli na zahtevnejše motive, kot so živali in pokrajina. Tečaj je namenjen otrokom od 11. leta starosti. Prijave zbiramo na modripes@mkk.si ali pri knjižničarjih na območju Otroci. Število mest je omejeno.
S seboj prinesite staro majico, ki je ni škoda. 😊

Od 20. do 24. 7., od 10.00 do 12.00 ure – Risanje s svinčnikom (območje Otroci, MKK)
Od 3. do 7. 8., od 10.00 do 12.00 ure – Slikanje z barvami (Krice krace)

filmske delavnice
Tišina, snemamo!
Na delavnici bodo udeleženci z mentorico preleteli zgodovino filma in filmskega jezika. Z branjem se bodo vživeli v svet glavnih junakov in si ogledali film, posnet po literarni predlogi. Tako bodo pripravljeni, da postanejo igralci in se preselijo pred kamero. Skozi delavnico bomo spoznali in razvili odnos do filmske umetnosti.

Namenjena je mladim od 10 do 15 let. Prijave zbiramo na modripes@mkk.si ali pri knjižničarjih na območju Otroci. Število mest je omejeno.

od 10. do 21. 8., od 12.00 do 14.00 ure, Knjižnica Globus

bralna akcija
Počitniško branje
od 22. 6. 2018 do 1. 9. 2020, vse enote Mestne knjižnice Kranj

do 8 let: Knjigolovčki
Živjo, najmlajši knjižni pustolovčki. Letos smo za vas pripravili počitniške vreče s petimi knjigami. Dolge poletne dni si boste krajšali z izbranimi pravljicami, poučnimi in zabavnimi zgodbami, pesmicami … in zraven rešili uganko Modrega psa. Hoov, hoov!

od 8 let naprej: Pasje torbe
Počitnice so zopet tu, šolske torbe lahko vržete v kot in si končno oprtate Pasje torbe. Pripravili smo jih za vse, ki premorete tako dobre živce, da boste prenesli vsa presenečenja, ki se skrivajo v njih. Nič bat, saj je samo kup dobrih knjig, stripov … in seveda kviz Modrega psa. Uživajte!

nad 13 let: Kul paket #najst
Med letošnjimi počitnicami lahko končno razrešite večno dilemo: je bila prej knjiga ali film? Je boljše brati ali gledati ali poslušati? Da ugotovite, si izposodite pripravljen paket knjige s filmom in glasbo ter pri tem prav #fajn.mejte.se

V Knjižni žehti pa mladi lahko vsak dan priporočajo dobre knjige svojim vrstnikom, staršem in knjižničarjem.

bralna akcija
Družinsko branje 
Spoštovani otroci in starši! Projekt Družinsko branje je namenjen spodbujanju branja v družini, obiskovanja knjižnice, medsebojnega druženja in pogovorov ob knjigi. Zato je v pomoč pri vzgoji in dvigovanju bralne kulture. Letos smo bralno akcijo podaljšali do začetka septembra. Vabljeni k sodelovanju!
od 31. 5. 2019 do 31. 8. 2020, vse enote Mestne knjižnice Kranj