Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv novic » Kulturna karantena

Kulturna karantena


V času, ko prevladuje #ostanemodoma, sta se Projekt Hestija in filmska produkcija SOOS z Mestno knjižnico Kranj združili s ciljem, da #ostanemokulturni. Tako preko družbenih omrežij ustvarjamo platformo, namenjeno kulturi v vseh obstoječih oblikah, ne pozabljamo pa na vse, kar se dogaja okoli nas, in skozi literaturo ter film opazujemo svet okoli nas.

Kulturno karanteno sestavljajo mladi, ki ne razmišljajo o danem času kot o počitnicah, temveč kot o priložnosti za kulturno udejstvovanje. To priložnost zdaj ponujajo tudi vam: in sicer s kolumnami, ki jih ustvarjata Ana Žunič in Hana Bujanović Kokot, poleg tega pa tudi s podcasti o filmski umetnosti, ki jih snemajo Oskar Šubic, Jure Sovinc in Jaka Florjančič. Kulturno karanteno soustvarjata tudi Lara Bogataj in Nina Svetelj.

Napovedujemo tudi redna gostovanja že uveljavljenih imen, tako pri kolumnah kot pri filmskem podcastu.

Vabimo vas k sodelovanju in soustvarjanju prostora, namenjenega kritičnemu, a hkrati odprtemu pogledu, samorefleksiji, izmenjavi mnenj in predvsem umetnosti. Zdaj je čas, da se ustavimo in se vrnemo k sebi.

Sledite kulturni karanteni na Facebooku, Instagramu, YouTubu in spletnih straneh sodelujočih organizacij, kjer vas vsak teden čakajo nove kolumne, podcasti in iskrice ustvarjalnosti. Soustvarjajte jih.

KULTURNA KARANTENAKolumnePodcasti