Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Znanost na cesti: Naše prihodnosti na planetu, ki ne raste

Znanost na cesti: Naše prihodnosti na planetu, ki ne raste


pogovor

Dr. Lučka Kajfež Bogataj, Jan Grilc

Naš planet je fizično omejen, zato človeške aktivnosti z nenehno gospodarsko rastjo v zadnjih desetletjih ustvarjajo vse več okoljskih problemov. Podnebne spremembe, porušeni cikel dušika, nalaganje aerosolov v ozračju, kemijsko onesnaženje in zakisanje oceanov so le eni izmed najbolj perečih. Kje smo in kako daleč bomo še šli s pritiski na planet, ki ne raste? Pred nami so zelo različne prihodnosti, od tiste, ki si jo želimo, do tiste, ki se je bojimo in ki vodi v postopen propad naše civilizacije. Živimo v prelomnem obdobju, zato je nujno, da razumemo dogajanja v okolju in kako tesno so ta povezana tudi z razvojem naše družbe.

S prof. dr. Lučko Kajfež Bogataj, ki je redna profesorica na Biotehniški fakulteti, UL, vodja centra za agrometereologijo in članica Medvladnega foruma za podnebne spremembe (IPCC) v Ženevi, se bo pogovarjal novinar Jan Grilc.

Organizator: Znanost na cesti, MKK

sreda, 26. 2. 2020, ob 19.00, dvorana