Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Dogodki Izpostavljeno » Skrivnostna Alžirija

Skrivnostna Alžirija


predstavitev

Mohamed Laissani

Alžirija je zelo skrivnostna dežela, malo razkrita in zato tako zelo zanimiva. Je sončna dežela pomaranč, fig in oliv. Domačini imajo radi mediteransko hrano in zelo dobro kuhajo. Radi imajo družino, praznike, ob katerih se zbere staro in mlado, radi dobro jedo in klepetajo.

Alžirija je srednja država Magreba in je od vseh treh najmanj znana. Je največja afriška država, ki je po krvavi vojni za neodvisnost odigrala pomembno vlogo v mednarodni politiki. Njene naravne lepote, kulturno raznolikost in zgodovinsko bogastvo je turizem šele začel odkrivati. Ime glavnega mesta (arabsko: El Jazair) pomeni preprosto “Otoka” in se nanaša na dva majhna otoka, ki ležita pred starim delom Alžira, ki je nastal iz rimskega naselja. Berberski domačini so imeli že v 3. in 2. tisočletju pr. n. št. visoko razvito kulturo z lastno pisavo, ki jo v nespremenjeni obliki še danes uporabljajo Tuaregi.

Na predavanju bomo spoznali najlepše kraje Alžirije, skrivnosti osmih vrat, zgodovino, osvajalce države, lego, sosednje države, skrivnostne staroselce Berbere, kulturne znamenitosti, pisavo, hrano, gospodarstvo in še veliko drugih zanimivosti.

sreda, 2. 10., ob 19.00, dvorana