Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Odprtje razstave » Linije in transparence

Linije in transparence


razstava

Milena Gregorčič

V okviru Mednarodnega likovnega festivala, ki tokrat nosi naslov Črno in belo-aktualnost večnega nasprotja, bo v knjižnici razstavljala magistrica umetnosti, akademska slikarka Milena Gregorčič. Rodila se je leta 1952 v Ljubljani. Obiskovala je ljubljansko Šolo za oblikovanje, kjer je maturirala na oddelku za grafiko. Študij je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani na oddelku za slikarstvo, kjer je leta 1976 diplomirala. Podiplomski študij je nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani na specialki za grafikotermagistrirala leta 1978 pri prof. Marjanu Pogačniku in Zvestu Apolloniu.

Ukvarja se s slikarstvom, grafiko in oblikovanjem. Svoja dela je predstavila na 73 samostojnih razstavah in več kot 450 skupinskih razstavah doma in v tujini: Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Srbija, Makedonija, Jugoslavija, Italija, Avstrija, Francija, Švica, Belgija, Nemčija, Španija, Velika Britanija, Danska, Švedska, Madžarska, Češka, Litva, Poljska, Bolgarija, Egipt, Koreja, Japonska, Kitajska, ZDA.

Za svoje delo je prejela 25 nacionalnih in mednarodnih nagrad in priznanj.

Od leta 1976 je članica Društva likovnih umetnikov Ljubljana v Zvezi društev Slovenskih likovnih umetnikov. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Razstava v knjižnici bo postavljena v okviru 8. Mednarodnega likovnega festivala. Na odprtju razstave bo o avtorici spregovorila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn.

Organizator: Likovno društvo Kranj

četrtek, 26. 9., ob 17.30, dvorana (odprtje razstave)

Razstava bo na ogled od 26. 9. do 30. 11. 2019.