Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Ne spreglejte » Poslanica ob Mednarodnem dnevu pismenosti 2019

Poslanica ob Mednarodnem dnevu pismenosti 2019


Predsednik republike je izročil listino o častnem pokroviteljstvu nad Nacionalnim mesecem skupnega branja 2019

Začetek Nacionalnega meseca skupnega branja 2019

Od 8. septembra do 13. oktobra 2019.

Sporočilo za javnost
UNESCO Poslanica ob Mednarodnem dnevu pismenosti 2019: PISMENOST IN VEČJEZIČNOST

Evropa bere

Beremo skupaj

Mestna občina Kranj in Mestna knjižnica Kranj v sodelovanju  s partnerji, smo organizirali različne dejavnosti, ki spodbujajo branje in bralno kulturo. Preko dejavnosti želimo širiti zavest o pomembnosti branja in razumevanja prebranih ali pripovednih vsebin. K branju bomo povabili prebivalce lokalne skupnosti in s skupnimi močmi pokazali, da brez branja nam živeti ni.

O NMSB 2019

V Sloveniji številne ustanove s področja bralne kulture in razvoja bralne pismenosti že desetletja pripravljamo različne programe in dejavnosti za otroke in mladino, za družine, za vse generacije.

Mestna knjižnica Kranj z ostalimi pobudniki in organizatorji pripravlja Nacionalni mesec skupnega branja 2019, s katerim bomo predstavili skupno delovanje, ki bo prispevalo k boljšemu prepoznavanju pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni ter omogočilo celovitejšo nacionalno skrb za to pomembno področje.

Dolgoročni cilj nacionalne mreže je dvig bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, v slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.

NMSB bo trajal od 8. 9. 2019, mednarodnega dne pismenosti, do 13. 10. 2019, zaključka Tedna otroka®.

Vabimo tudi vas, da berete skupaj z nami! Vsi pobudniki Nacionalnega meseca skupnega branja ter tudi mnogi podporniki pripravljamo dogodke, ki se bodo izvajali v času med 8. 9. in 13. 10. 2019. Najdete jih v e-dogodkovniku na povezavi https://nmsb.pismen.si/.