Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Neskončno filmsko poletje: PASTIRCI

Neskončno filmsko poletje: PASTIRCI


Kranj – Štigličevo mesto v Štigličevem letu

Kranj, pionirsko mesto fotografije in filma, se pridružuje dogodkom ob 100-obletnici rojstva Kranjčana Franceta Štiglica. Dogodke in dejavnosti pripravljajo Mestna knjižnica Kranj, Klub študentov Kranj, Zavod za turizem in kulturo in Layerjeva hiša. Kranjske kulturne organizacije želijo prav s sodelovanjem v nacionalnem projektu Štigličevega leta predstaviti Kranj kot kulturno mesto izjemnih zgodovinskih in sodobnih posameznikov. Aktivnosti potekajo ob kandidaturi Kranja za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Poletne filmske projekcije na prostem (MKK)

Filme Franceta Štiglica bomo selili tudi v manjše okoliške kraje, kjer ima Mestna knjižnica Kranj svoje krajevne knjižnice: Preddvor, Naklo, Jezersko, Cerklje. Filme bomo predvajali na prostem v sodelovanju z občinami in lokalnimi turističnimi centri.

PASTIRCI (France Štiglic, 1973, 88’)
petek, 21. 6. 2019, ob 21.00, Naklo :
pri muzejski lokomotivi, v primeru dežja bo ogled filma prestavljen v Pump track športni park.

DOLINA MIRU (France Štiglic, 1956, 88’)
petek, 5. 7. 2019, ob 21.00, Preddvor 
: Grajski park, v primeru dežja bo ogled filma prestavljen v Kulturni dom Preddvor.

DOLINA MIRU (France Štiglic, 1956, 88’)
sobota, 13. 7. 2019, ob 21.00, Jezersko 
 : ‘Županov kot’, amfiteater na prostem, v primeru dežja bo ogled filma prestavljen v Dvorano Korotan, Zg. Jezersko 57.

VESNA (František Čap, 1953, 91’)
sobota, 24. 8. 2019, ob 21.00, Cerklje na Gorenjskem : pred OŠ Davorina Jenka Cerklje, v primeru dežja bo ogled filma prestavljen v Športno dvorano Cerklje.

Celotni program:

Filmski večeri potekajo v okviru projekta 100 let Franceta Štiglica in Neskončnega filmskega poletja, ki je del kampanje za kandidaturo Kranja z Gorenjsko za Evropsko prestolnico kulture 2025.Tematsko področje