Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Sejem gramofonskih plošč

Sejem gramofonskih plošč


sejem

Roman Pavlin

V knjižnici že tradicionalno gostimo majski sejem gramofonskih plošč, kjer se srečujejo zasebni zbiralci različnih generacij. Na razpolago bodo plošče iz različnih časovnih obdobij in glasbenih zvrsti. Možna bo tudi menjava, zato izkoristite priložnost in prinesite s seboj dobro ohranjene plošče, ki jih ne poslušate več. Poleg ponudbe LP plošč, ki bo zajemala tako običajne kot tudi redke izdaje, bodo na razpolago tudi male plošče (singli) in v manjšem obsegu tudi drugi nosilci zvoka (CD-ji, kasete…).

Zanimanje za gramofonske plošče še vedno narašča. Nemška revija Mint, ki pokriva področje analogne reprodukcije zvoka, je leto 2018 razglasila za leto gramofonske plošče. Zdi se, da si je vinilna gramofonska plošča utrdila status najbolj zaželenega fizičnega nosilca zvoka. V zadnjih letih je opaziti, da so gramofonske plošče začeli znova kupovati tisti, ki si želijo kar najbolj kakovostno reprodukcijo zvoka, zato je naraslo povpraševanje po odlično ohranjenih izdajah, ki trenutno niso dostopne v obliki ponatisov. Veliko je zanimanja tudi za plošče rocka, folka in jazza slovenskih izvajalcev in izvajalcev iz nekdanje Jugoslavije.

Na sejmu bo pestra izbira običajnih, pa tudi redkejših gramofonskih plošč. Prireditev bo omogočila tudi druženje in izmenjavo izkušenj ljubiteljev analognega zvoka. Izkušeni zbiralci vam bodo lahko posredovali tudi informacije o čiščenju plošč in nabavi ustreznega pribora za arhiviranje vaše zbirke. Vstopnine ni.

Kontakt: Roman Pavlin, tel. 031 545 106, email: roman.cembrae@gmail.com

petek, 17. 5., od 10.00 do 19.00, dvorana
sobota, 18. 5., od 8.00 do 13.30, dvoranaTematsko področje