Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Evropski večeri Lojzeta Peterleta

Evropski večeri Lojzeta Peterleta


pogovor

Lojze Peterle, Marko Balažic, Igor Ogorevc, Marjan Videnšek, Irena Avbelj

Predstavitev knjige Evropski večeri Lojzeta Peterleta in pogovor o prihodnosti Evrope

Knjiga je zbirka pogovorov, ki jih je evropski poslanec Lojze Peterle imel z različnimi gosti v okviru svojih Evropskih večerov, ki potekajo že vse od leta 2008. V tem času je gostil preko 80 gostov z različnih področij – od politike, gospodarstva, umetnosti do kulinarike. Njegovi gosti so bili, med drugimi, tudi predsednik države Borut Pahor, priznani kuhar Tomaž Kavčič, operni pevec Marko Fink in podjetnik Ivo Boscarol.

Lojze Peterle za ta nabor pogovorov pravi, da gre za zbirko slovenske odličnosti, za zgodbe ljudi, ki so imeli dobro idejo, bili (in so) zanjo pripravljeni veliko delati, na koncu pa dosegli uspeh. Mnogi so se na poti soočali s številnimi preizkušnjami in izzivi, vendar so jih s svojimi darovi, sposobnostmi in z delom premagali. Knjiga »Evropski večeri« je tako zanimivo branje za vsakogar, ki ga zanima duh prostora in časa skozi oči in življenjske zgodbe uspešnih sodobnikov.

Organizator: Evropska pisarna Lojzeta Petrleta

ponedeljek, 13. 5. 2019, ob 19.00, dvoranaTematsko področje