Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » #Zobotrebec! Zločin in humana kazen

#Zobotrebec! Zločin in humana kazen


pogovor

Zoran Smiljanić in dr. Dragan Petrovec

Dr. Dragan Petrovec je kriminolog – penolog, profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s filozofijo in prakso kaznovanja, tretmajem obsojenih in kriminalitetno politiko. Nekaj let je bil vodja ženskega zapora na Igu, kjer je sodeloval pri uspešnem eksperimentu, katerega posledica je bila odpiranje zaprtega režima. Je zagovornik drugačnega pogleda na kaznovanje, nasprotuje represiji, dosmrtnemu zaporu in smrtni kazni. Po oceni tujih ekspertov velja za vodilnega strokovnjaka na področju izvrševanja zapornih kazni v svetu.

Je avtor številnih študij, člankov in raziskav, odmevnih kolumen v Dnevniku ter treh knjig: Nasilje pod masko (2015) govori o tem, kako prepoznati zlo, avtobiografski Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe (2017) in njeno nadaljevanje Pismo nigerijske vdove (2018) pa se lotevata bolj zabavnih plati avtorjevega poklica.

Spraševal je še nekaznovani Zoran Smiljanić.

#ZObotrebec Zorana Smiljanića je novo ime za nove pogovore z znanimi in manj znanimi, predvsem pa zanimivimi gosti, s katerimi bomo zbadali, prebadali in nabadali njihovo ustvarjanje in vaš čas.

sreda, 16. 1. 2019, ob 19.00, dvoranaTematsko področje