Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Literarni večer » Nikoli se ne bodo izpraznile kašče pesnikovega upanja: Janez Juvan (30. 03. 1936 – 04. 10. 2017)

Nikoli se ne bodo izpraznile kašče pesnikovega upanja: Janez Juvan (30. 03. 1936 – 04. 10. 2017)


literarni večer

KUD Valentin Kokalj

Visoko

Literarni večer bomo posvetili spominu na pred letom umrlemu slovenskemu pesniku in fotografu Janezu Juvanu, avtorju pesniških zbirk »Potopljeni mesec«, »Sto muh v glavi« in »Veslo ovene zvečer« ter mojstru fotografije, ki je s fotografijami sodeloval na več kot 300 razstavah doma in v tujini ter imel tudi 22 samostojnih predstavitev. Prireditev bosta povezovala Slavica Bučan in Aleksander Gašperlin. Pesnikove pesmi bodo interpretirali člani KUD Valentin Kokalj Visoko: Vesna Čulig, Dragomila Šeško, Sonja Zupančič in Milan Krišelj. Na prireditvi bodo nastopili tudi pevci MPZ Petra Liparja iz Kranja, ki ga vodi prof. Nada Kranjčan, ter flavtistki Katarina Rogelj in Anja Kišek. O pesniku Janezu Juvanu bo spregovoril tudi prof. Martin Kadivec, njegov dolgoletni prijatelj (poznala in srečevala sta se več kot 60 let). Spremno besedilo o pesnikovem življenju in delu pa je napisala Danijela Bakovnik, ki je poskrbela tudi za koordinacijo organizacije pesniškega in glasbenega večera.

Organizator: Danijela Bakovnik, KUD Valentin Kokalj Visoko

četrtek, 4. 10., ob 19.00, dvorana

 Tematsko področje