Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Dogodki Izpostavljeno » Vse naše vojne in vse vojne Ivana Cankarja

Vse naše vojne in vse vojne Ivana Cankarja


striparsk večer

Zoran Smiljanić

Predstavitev dveh stripovskih albumov Zorana Smiljanića: prvi, 220-stranski zbornik stripov Vojne zgodbe, ki je izšel konec leta 2017, in drugi, 125-stranski Ivan Cankar: podobe iz življenja, ki izide jeseni 2018.
Vojne zgodbe pokrivajo obdobje od leta 1986, ko smo bili še globoko v prejšnjem sistemu, do leta 2017, ko je nastal strip Zadnji let Tonija Mrlaka po scenariju Marijana Pušavca (osnovan po motivih knjige Skrito povelje Drage Potočnjak).

Smiljanića bo zasliševal njegov založnik, prijatelj in poznavalec Aleksander Buh.
Ivan Cankar: podobe iz življenja je živopisni životopis našega največjega pisatelja od zibke do groba, s poudarkom na nekaterih najbolj sočnih citatih iz njegovih del. V živahnem stripovskem jeziku predstavljajo njegovo kompleksno, strastno in ustvarjalno osebnost, kot tudi nekatere sodobnike, prijatelje in številne ljubezenske zveze. Poznavalski scenarij je delo dr. Blaža Vurnika, sicer kustosa v Mestnem muzeju Ljubljana, ki bo tudi gost in sogovornik na pogovoru.

Dogodek poteka v okviru Festivala stripa Tinta.

sreda, 3. 10., ob 19.00, dvoranaTematsko področje