Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv novic » Branje v poletnih mesecih

Branje v poletnih mesecih


bralna akcija
POLETNA MALHA

Odhajate na dopust? Radi bi brali, pa ne veste kaj. Strašno se vam mudi, saj se morate pripraviti na pot. V knjižnici vsi iščejo dopustniško branje, police so na pol prazne, pred informacijskim pultom je gneča. Vas to spravlja v obup? Nikar! Na vas in vam podobne strastne bralce smo v knjižnici mislili že pred poletjem. Pripravili smo POLETNE MALHE, torbe, v katerih se skriva po 5 dobrih dopustniških knjig po našem izboru. Pridete v knjižnico, vzamete POLETNO MALHO, si jo izposodite in dopust se lahko začne. Enostavno, kajne?
vsak dan od 15. 6. do 30. 9., vse enote Mestne knjižnice Kranj

bralna akcija
Poletna mavrica

Ste si že kdaj želeli izposoditi knjigo, ker vam je bila všeč barva platnic? Ste se kdaj vprašali, kaj vam sporočajo? So modre knjige res modre? Se v njih skriva kamen modrosti? So v njih modro nebo ali modre noči? Valovijo kot morje? Se v njih pretaka avtorjeva modra kri? Se lepše prilega prejšnjim stavkom!
So rumene knjige res rumene? Je vse zlato, kar se sveti? So rumene od poletnega cvetja ali od zlatega žita? So kisle kot limone ali sladke od medu?
So rdeče knjige res rdeče? Je v njih strast? So rdeče od ljubezni, od zavisti ali od sramu? Dišijo po jagodah? Ali pa zbodejo kot vrtnice?
Pustite se presenetiti.
od 2. 7. do 31. 8. 2018, vse enote Mestne knjižnice Kranj

Počitniško branje za otroke

Med 15. 6. in 15. 9. 2018 si lahko v vseh enotah Mestne knjižnice Kranj izposodite knjižna presenečenja. Letos smo jih pripravili tudi za najmlajše in najstnike.

do 8 let: Knjigolovčki
Živjo, najmlajši knjižni pustolovčki. Letos smo za vas pripravili počitniške vreče s petimi knjigami. Dolge poletne dni si boste krajšali z izbranimi pravljicami, poučnimi in zabavnimi zgodbami, pesmicami … in zraven rešili uganko Modrega psa. Hoov, hoov!

od 8 let naprej: Pasje torbe
Počitnice so zopet tu, šolske torbe lahko vržete v kot in si končno oprtate Pasje torbe. Pripravili smo jih za vse, ki premorete tako dobre živce, da boste prenesli vsa presenečenja, ki se skrivajo v njih. Nič bat, saj je samo kup dobrih knjig, stripov … in seveda kviz Modrega psa. Uživajte!

nad 13 let: Kul paket #najst
Med letošnjimi počitnicami lahko končno razrešite večno dilemo: je bila prej knjiga ali film? Je boljše brati ali gledati ali poslušati? Da ugotovite, si izposodite pripravljen paket knjige s filmom in glasbo ter pri tem prav #fajn.mejte.se.

Pa še Knjižna žehta: mladi lahko vsak dan priporočate dobre knjige svojim vrstnikom, staršem in knjižničarjem.