Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Cankarjeva dela v prevodih

Cankarjeva dela v prevodih


razstava

Z razstavo Cankarjeva dela v prevodih predstavljamo izbor knjižnih del iz zbirke Mestne knjižnice Kranj v francoskem, angleškem, nemškem, hrvaškem, srbskem, madžarskem, poljskem, italijanskem in češkem jeziku. V drugih slovenskih knjižnicah, največ v Ljubljani, hranijo še prevode v makedonski, albanski, slovaški, ruski, bolgarski, romunski in turški jezik. Cankarjeva dela so torej prevedena v najmanj 15 svetovnih jezikov.

Razstavo posvečamo v spomin na velikana slovenske literature ob 100. obletnici njegove smrti, v letu, ki ga je Vlada Republike Slovenije razglasila za Cankarjevo leto.

Pisatelj, esejist in politik Ivan Cankar je bil rojen 10. maja 1876, obletnica smrti pa bo 11. decembra. Cankar je že za svojega življenja obveljal za osrednjo osebnost slovenske proze in dramatike, pomembno pa je zaznamoval tudi politično dogajanje svojega časa. Njegova pronicljiva dela in misli so aktualna in odmevajo še danes.

april in maj 2018, pritličjeTematsko področje