Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Sejem gramofonskih plošč

Sejem gramofonskih plošč


sejem

Roman Pavlin

Zanimanje za gramofonske plošče še vedno narašča. Dozdeva se, da je vinilna gramofonska plošča hkrati glasbeni format preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Tovarne po celem svetu proizvajajo nove LP plošče, vendar je večji del plošč, ki so izšle v preteklosti, dostopen samo v rabljeni obliki, iz druge roke.

Mestna knjižnica Kranj znova prireja že tradicionalni sejem gramofonskih plošč. Na sejmu se srečujejo zasebni zbiralci plošč različnih generacij. Na voljo bodo plošče iz različnih časovnih obdobij in glasbenih zvrsti. Možna je tudi menjava, zato izkoristite priložnost in prinesite s seboj dobro ohranjene plošče, ki jih ne potrebujete več.

Poleg ponudbe LP plošč, ki bo zajemala tako običajne kot tudi redke izdaje, bodo na voljo tudi male plošče (singli) in v manjšem obsegu tudi drugi nosilci zvoka (CD-ji, kasete idr.).

Prireditev bo omogočila tudi druženje in izmenjavo izkušenj ljubiteljev analognega zvoka. Izkušeni zbiralci vam bodo lahko posredovali informacije o čiščenju plošč in nabavi ustreznega pribora za arhiviranje vaše zbirke.

Kontakt: Roman Pavlin, tel. 031 545 106, e-naslov: roman.cembrae@gmail.com

petek, 6. 4., od 10.00 do 19.30, dvorana
sobota, 7. 4., od 8.30 do 13.30, dvoranaTematsko področje