Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Literarni večer » Literarni večer s Sebastijanom Pregljem

Literarni večer s Sebastijanom Pregljem


literarni večer

Sebastijan Pregelj, Blaž Jelenc

Sebastijan Pregelj živi in ustvarja v Ljubljani. V revijah objavlja zgodbe od leta 1992. Leta 1996 je izšel njegov prvenec Burkači, skrunilci in krivoprisežniki, sledilo je več zbirk kratkih zgodb in romanov. Piše tudi otroško literaturo. Pri založbi Goga je izdal že zbirko kratke proze Svinje brez biserov (2002), romana Leta milosti (2004) in Kronika pozabljanja (2014).
V začetku poletja je izšel roman Vdih. Izdih.– izjemno izpisana prilika in hkrati angažirano pisanje, ki se svojsko odziva na aktualno begunsko krizo. Adam se iz velikega mesta v svoj dom na obali vrne z dečkom brez staršev, ki kmalu vzljubi Adama in njegova sostanovalca, Emo Olivio in Kana. Vse je nekako vsakdanje, le odrasli stanovalci hiše ponoči včasih izginejo in potem zjutraj opravljajo delo, o katerem nikoli ne govorijo. Meje med resničnim in fantazijskim svetom so krhke in majave – zdi se nam, da smo v neki mračni antiutopiji, a je ta čedalje bolj podobna resničnemu svetu.
S pisateljem se je pogovarjal Blaž Jelenc.

Organizatorja: Založba Goga, Mestna knjižnica Kranj

torek, 12. 12. 2017, ob 19.00, dvoranaTematsko področje