Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Izobraževanje » Zdravstveni kotiček

Zdravstveni kotiček


Sodobne knjižnice so z razširjenim naborom gradiva in dejavnosti postale informacijske, kulturne, izobraževalne in vzgojne ustanove. Če je bila na začetku naloga knjižnice predvsem spodbujanje branja, je danes v skladu s kompleksnostjo potreb sodobnega človeka naše poslanstvo mnogo širše:

  • ne gre le za bralno pismenost, gre za raznovrstne pismenosti, med katerimi je tudi zdravstvena,
  • gre za vseživljenjsko izobraževanje,
  • gre za vzgojo duha in kulturnega sobivanja
  • in gre za stičišče vseh dejavnikov družbenega napredka v enem prostoru.

Ključno področje v človekovem življenju je zdravje, zato mu v Mestni knjižnici Kranj posvečamo posebno pozornost. Knjižnemu gradivu, elektronskim bazam in občasnim predavanjem letos dodajamo ZDRAVSTVENI KOTIČEK.

PROGRAM DOGODKOV od novembra 2019 do marca 2020 – PDF

Postavitev

zdravstveni-koticek Zdravstveni kotiček smo uredili v II. nadstropju Knjižnice Globus ob gradivu o zdravju, ga odeli v modro(st), opremili z osnovnimi pripomočki za uspešno iskanje zdravstvenih informacij in z opremo za različne dogodke.

Aktivnosti Zdravstvenega kotička

Knjižničarji smo na voljo z nasveti o gradivu in za orientacijo v vse bolj razvejani mreži e-virov, čim večkrat pa bomo gostili strokovnjake s področja medicine in zdravja v najširšem smislu.

Aktivnosti:

  • informiranje o knjižnem gradivu in pomoč pri iskanju zdravstvenih informacij
  • predavanja, demonstracije, posveti, preventivne akcije, okrogle mize, …
    tečaji s področja preventive in reševanja
  • obeleženja svetovnih dni zdravja

PROGRAM DOGODKOV od decembra 2018 do maja 2019 – PDF

Uporabne povezave

Podrobne informacije o koronavirusu, priporočilih, najpogostejših vprašanjih, preprečevanju okužb so dostopne na povezavi https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncovIzobraževanja

Tematsko področje