Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Z dobro družbo v nove pustolovščine

Knjižni pustolovci, pozor! Za to sezono je Modri pes pripravil štiri nove kvize, ki jih povezujejo nepozabne pustolovščine. V dobri družbi z Bratovščino Sinjega galeba, Tomom Sawyerjem, knjižnimi junaki Svetlane Makarovič in 5 prijateljev se mu lahko pridružite in jih rešujete od oktobra 2017 do oktobra 2018.

Nova kvizna pustolovščina vas bo čakala vsake tri mesece. Knjige v roke, ošilite svinčnike in ne pozabite na dobro voljo!

1. Sinje galebji kviz

Morski knjižni pustolovci, pozor! V prvem kvizu nove sezone vas Modri pes vabi na jadranje z barko med otoki Jadranskega morja. Obeta se nepozabna pustolovščina z junaki Bratovščine Sinjega galeba, glodanje kosti za povrh in ponovnega druženja. Zgrabite pustolovsko opremo, vrzite malico v torbo in hitro v knjižnico, kjer vas čaka legendarna knjiga Toneta Seliškarja in seveda Sinje galebji kviz.

Rešite Sinje galebji kviz

2. Pobalinski Sawyerjev kviz

Z Galebjega otoka sem hotel samo domov. Saj veste, prazniki, zakurjen kamin, skodelica planinskega čaja in košček božične kosti. Usoda pa me je vkrcala na napačno ladjo in izkrcala na napačni celini. Hmm, da bi že pri stotih letih potreboval očala? Nak, to pa že ne! Kakorkoli, pristal sem v Ameriki. Saj vem, da ste vsi takoj pomislili na Disneyland, Hollywood, New York, Coca-Colo, hamburgerje, NBA, country muziko, Veliki kanjon … jaz pa sem videl samo Misisipi. Veličastno reko ob kateri je svoje dogodivščine doživljal Tom Sawyer, moj mladostni junak. Medtem ko sem opazoval parnike, živahno obrežno življenje in otočke na reki, sem se spomnil vseh njegovih pobalinstev. In veste kaj, upam si trdit, da vaša in moja po duhovitosti krepko zaostajajo za Twainovim junakom. Ste za to, da Tomove še enkrat podoživimo?

Rešite Pobalinski Sawyerjev kviz