Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Z dobro družbo v nove pustolovščine

Knjižni pustolovci, pozor! Za to sezono je Modri pes pripravil štiri nove kvize, ki jih povezujejo nepozabne pustolovščine. V dobri družbi z Bratovščino Sinjega galeba, Tomom Sawyerjem, knjižnimi junaki Svetlane Makarovič in 5 prijateljev se mu lahko pridružite in jih rešujete od oktobra 2017 do oktobra 2018.

Nova kvizna pustolovščina vas bo čakala vsake tri mesece. Knjige v roke, ošilite svinčnike in ne pozabite na dobro voljo!

4. Na5 prijateljev kviz

julij 2018

Začel sem dvomiti o zanesljivosti letečih žlic in orientaciji kosovirjev, saj sta me namesto doma odložila nekje v gosti megli. Zdelo se mi je, da sem pristal na majhnem otoku. Glasno sem zajavkal, da bo to moj bridki konec! Kar videl sem napise v časopisih: Ocean naplavil oglodane kosti Modrega psa! Uuuu, veter je po volčje zavijal, morje je besno pljuskalo ob čeri in iz sebe nisem spravil drugega kot prestrašen klic na pomoč, hoov … in kot odmev sem nekje iz megle zaslišal HOOV. In kmalu še korake in otroške glasove. Juheeej, rešen sem! Ko sem zagledal svoje rešitelje, mi je skoraj zmanjkalo tal pod tacami. Gromska strela in 99 morskih psov, štirje otroci in … To je lahko samo slavnih 5 prijateljev iz knjig Enid Blyton! In tako sem jo z njimi, kaj pa drugega, mahnil v novo pustolovščino. Če pa vi, mladi pustolovci resno mislite zraven, najprej knjige v roke in nato v spopad z novim kvizom Na5 prijateljev kviz.

Rešite Na5 prijateljev kviz

3. Svetlanin hudomušni kviz

april 2018

Po vseh dogodivščinah ob Misisipiju sem bil še vedno brez prebite pare in zeloooo daleč od doma! Smer mojega potovanja pa je bila domov, domov in samo domov! Začel sem šnofati za drobižem, ampak tudi v Ameriki denar ne leži na tleh. In tako sem se odločil, da dvignem krempelj in štopam. Šment, recite temu pasji čudež ali pravljično naključje, pred mano sta se na letečih žlicah znašla majhna, črna, kosmata stvora s košatim repom. Pri pasjih brkih, saj to sta lahko le, hm … ne kosa, ne kosobrina, ne skovirja, ampak … kosovirja! Kako sem se ju razveselil, saj je bila zdaj pot domov samo še pasji kihec! Smer Slovenija ali Koromandija, meni je bilo vseeno! Po poti smo obiskali še ostale junake, ki jih je zakuhala Svetlana Makarovič. Vsak obisk in pustolovščino sem zabeležil in tako je nastal Svetlanin hudomušni kviz.

Rešite Svetlanin hudomušni kviz

2. Pobalinski Sawyerjev kviz

januar 2018

Z Galebjega otoka sem hotel samo domov. Saj veste, prazniki, zakurjen kamin, skodelica planinskega čaja in košček božične kosti. Usoda pa me je vkrcala na napačno ladjo in izkrcala na napačni celini. Hmm, da bi že pri stotih letih potreboval očala? Nak, to pa že ne! Kakorkoli, pristal sem v Ameriki. Saj vem, da ste vsi takoj pomislili na Disneyland, Hollywood, New York, Coca-Colo, hamburgerje, NBA, country muziko, Veliki kanjon … jaz pa sem videl samo Misisipi. Veličastno reko ob kateri je svoje dogodivščine doživljal Tom Sawyer, moj mladostni junak. Medtem ko sem opazoval parnike, živahno obrežno življenje in otočke na reki, sem se spomnil vseh njegovih pobalinstev. In veste kaj, upam si trdit, da vaša in moja po duhovitosti krepko zaostajajo za Twainovim junakom. Ste za to, da Tomove še enkrat podoživimo?

Rešite Pobalinski Sawyerjev kviz

1. Sinje galebji kviz

oktober 2017

Morski knjižni pustolovci, pozor! V prvem kvizu nove sezone vas Modri pes vabi na jadranje z barko med otoki Jadranskega morja. Obeta se nepozabna pustolovščina z junaki Bratovščine Sinjega galeba, glodanje kosti za povrh in ponovnega druženja. Zgrabite pustolovsko opremo, vrzite malico v torbo in hitro v knjižnico, kjer vas čaka legendarna knjiga Toneta Seliškarja in seveda Sinje galebji kviz.

Rešite Sinje galebji kviz