Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Pretekli projekti spodbujanja branja » Zares pasji kviz “drugič”

Zares pasji kviz “drugič”


Stoletni kviz Modrega psa

Maja Kenda, Jure Bohinec

Naš Modri pes poleg knjig in kosti nadvse obožuje besede, vendar ne kar vseh povprek. Rad ima take sladke, kot je čokolada, pametne, sploh če pridejo iz Butal, močno zasoljene, kadar jih pihne junak in ne nazadnje, še posebej obožuje pasje rojstnodnevno zavijanje. Vsem tem pa je skupna beseda … 100! Zato bodo vsi štirje kvizi posvečeni slavnim stoletnikom: Roaldu Dahlu, Butalcem, prvi slovenski otroški slikanici Martin Krpan in naši modri pasji malenkosti, Modremu psu.
Od oktobra 2016 naprej lahko z Modrim psom vse leto raziskujete besede, berete, se zabavate in rešujete kvize. Za nagrado zbirajte nalepke, jih lepite v temu  namenjeno knjižico in tako sestavljajte stoletno zgodbo. Zato le še ošilite svinčnike, se udobno namestite in praznično bralno kondicijo s pridom uporabite tudi v tretjem kvizu:

Zares pasji kviz “drugič”

V družbi prijateljev in dobrih knjig čas res hitro mine. Verjetno še opazili niste, da tečemo že zadnji krog v našem 100LETNEM kvizu. Tokrat tečemo, beremo in rešujemo kviz v moji pasji deželi, kjer nas čaka cilj in sladko presenečenje. Glede na to, da bo tudi moja pasja malenkost letos dopolnila prvo stoletje, si obetajte veliko praznovanje v družbi že znanih stoletnikov: Roalda Dahla, Butalcev in Martina Krpana. Na gostiji se nam bodo, kot se spodobi, pridružili še moji najboljši štirinožni prijatelji, sami pasji kosmatinci, ki so sicer precej zaposleni s svojimi zvezdniškimi življenji v knjigah, stripih, risankah in filmih. Rešite Zares pasji kviz »drugič« in najbolj znane pasje junake pobliže spoznajte, preden pridete na gala 100LETNO praznovanje. Vabljeni vsi, ki boste na mojo zabavo prinesli dobro voljo in rešen Zares pasji kviz »drugič«, ki ga lahko rešujete od 1. julija do 30. septembra 2017 v vseh enotah Mestne knjižnice Kranj in na portalu Modri pes.

Vsak drugi ponedeljek pa se nam lahko pridružite pri reševanju kviza na otroškem oddelku.