Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » 70 let MKK » Praznovanje 70 let

Praznovanje 70 let


Visok jubilej bomo končali s praznovanjem v soboto. Na Gregorčičevi ulici pred knjižnico bodo že od 10. ure naprej v kulturno-umetniškem programu slovesnosti nastopile folklorne, glasbene in plesne skupine ter kulturna društva občin krajevnih knjižnic iz Cerkelj na Gorenjskem, Jezerskega, Nakla, Preddvora in Šenčurja.

Iz občine Preddvor bo nastopilo Folklorno društvo Preddvor. Plešejo gorenjske plese iz Preddvora in njegove okolice. Do sedaj so občino Preddvor in Slovenijo zastopali na številnih festivalih tako doma kot tudi v tujini. Nastopila bo starejša odrasla skupina Folklornega društva Preddvor, plesali bodo Splet gorenjskih plesov.
sobota, 10. 6., ob 10.00, pred Knjižnico Globus

Občina Jezersko se bo predstavila s tradicionalno dejavnostjo Jezerjanov – predelavo volne iz njihove avtohtone jezersko–solčavske ovce. Program bo pripravilo Kulturno umetniško društvo Jezersko.
sobota, 10. 6., ob 10.15, pred Knjižnico Globus

Iz občine Naklo bo nastopil ženski pevski zbor Dupljanke. Likovno društvo Naklo in Turistično društvo Naklo bosta predstavila dr. Gregorja Voglarja – Gregoriusa Carbonariusa de Bisenega, osebnega zdravnika carja Petra Velikega, ki je podaril denar za vodovod. Izvedeli boste veliko zanimivosti, povezanih z zgodovino Nakla, ter drugih zanimivosti, naravnih in turističnih točk občine Naklo. Alojzija Murn, predsednica Likovnega društva Naklo, bo predstavila tudi naklansko potico, ki jo bo pripravil Biotehniški center Naklo.
sobota, 10. 6., ob 10.30, pred Knjižnico Globus

Iz občine Šenčur bodo učenci 1. razreda podružnične šole Olševek pod vodstvom mentorice Monike Čufer izvedli točko Ples v dežju. Otroška folklorna skupina Knofki, pod vodstvom mentoric Alenke Kern in Janje Jagodic, bo izvedla dva plesa, in sicer Lisička in Jaz pa pojdem na Gorenjsko. Nastopil bo tudi Mešani mladinski pevski zbor Sidro. Učenka 9. razreda Osnovne šole Šenčur, Manca Gostan Zevnik, bo recitirala nekaj svojih pesmi o značilnostih domačega kraja.
sobota, 10. 6., ob 11.00, pred Knjižnico Globus

Iz občine Cerklje na Gorenjskem bo nastopil Šenturški oktet, ki je bil ustanovljen leta 2003. Oktet nastopa na prireditvah v domačem kraju, v občini Cerklje na Gorenjskem, pogosto pa se predstavi ob raznih praznovanjih. Vsi člani okteta so cerkveni pevci v farni cerkvi na Šenturški gori.
sobota, 10. 6., ob 11.30, pred Knjižnico Globus

Več o programu: Program prireditev ob sedemdesetletnici, 6. do 10. junij 2017