Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » 70 let MKK » Knjižnica – gibalo napredka

Knjižnica – gibalo napredka


OpenLab ponuja mladim okolje za razvoj znanj in pridobivanje izkušenj z brezplačnimi tedenskimi delavnicami s področja pametnega prostora, aplikacij in multimedije. S sodelovanjem in z lastnimi projekti je tako kot Mestna knjižnica Kranj, gibalo napredka. Predstavili bodo virtualni studio in 3D-tisk.

Virtualni studio
Obiskovalci so se v mladinski sobi prelevili v televizijske osebnosti ali filmske zvezde. S pomočjo tehnologije virtualnega studia so se pred zelenim ozadjem v trenutku preselili iz virtualnega studia na vrh visoke gore ali zapuščenega otoka. Preizkušali preizkusili so se tudi v čisto pravi napovedi vremena.

3D-tisk
3D-tisk je s široko možnostjo uporabe in hitrejšo izdelavo sprožil pravo revolucijo. Od 11. ure dalje je 3D-tiskalnik opravljal svoje delo v dvorani, ob 13. in ob 18. uri pa so se lahko naučili osnov 3D-modeliranja in zakonitosti 3D­-tiska.

V računalniški učilnici je bila od 17. ure dalje na voljo računalniška igra z naslovom Sprehod Modrega psa. Skupaj z Modrim psom ste odkrivali kranjsko knjižnico in mesto Kranj na povsem drugačen način.

Junij 2017