Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » 70 let MKK » Domišljija in glasba

Domišljija in glasba


sreda, 7. junij 2017

Sreda je bil dan, namenjen domišljiji in glasbi. Otroci so si v izvedbi Jadranke Završnik ogledali kamišibaj, japonski način pripovedovanja pravljic s pomočjo ilustracij, ki jih pripovedovalec ob pripovedovanju prikazuje občinstvu.

Otroci so v izvedbi Helen Doron English Kranj poslušali pravljico v angleškem jeziku z naslovom  A very hungry Caterpillar. Skupaj z otroki so na zabaven način spoznali razvoj od jajčeca do metulja in se naučili nekaj angleških besed. Po pravljici so imeli ustvarjalno delavnico, kjer so si lahko izdelali bubo, gosenico in metulja.

V popoldanskem času so otroci poslušali pravljice iz babičine skrinje Berte Golob, pisateljice in pesnice, ki je bila pred več kot 40 leti vodja Pionirskega oddelka v takratni Osrednji knjižnici občine Kranj.

Delavnica z bosonogo jogo v izvedbi Petre Bizjak  To je vodena vadba, oblikovana za predšolske otroke skupaj s starši. Otroci se skozi pravljico spoznavajo s svojim telesom, naučijo se osnovnih drž joge in preprostih dihalnih tehnik ter se ob tem zabavajo.

Pripovedovalski večer za odrasle z naslovom Kako je na onem svetu in glasbeno spremljavo Gorana Završnika. Pripovedovala je Breda Podbrežnik Vukmir