Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » 70 let MKK » Prostor in knjige

Prostor in knjige


Odprtje razstav

Fotografska razstava Hiša razgledov
V pestrem naboru praznovanja smo k sodelovanju pritegnili fotografe Fotografskega društva Janez Puhar Kranj. Na razstavi v pritličju knjižnice bo prikazanih 30 najboljših fotografij, izbranih na natečaju s temo novega slogana knjižnice, to je Hiša razgledov. Knjižnica z razvejano paleto dejavnosti, z izstopajočo zunanjo in notranjo arhitekturo, s številčno zbirko gradiva, z množico obiskovalcev in z dejavnostjo, polno kulturnih asociacij, ponuja zanimiv izziv za kreativno oko izza objektiva. Obenem pa so prav fotografije tiste, ki bodo jubilej knjižnice najbolj slikovito zabeležile za čas pred nami in za zanamce. Razstavo bo odprl župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar. Slavnostna govornika bosta tudi direktorica Mestne knjižnice Kranj Breda Karun in predsednik Fotografskega društva Janez Puhar Kranj Vlado Sofronievski. O načrtovanju knjižnice in izvirnih rešitvah, ki jih je razvil za knjižnico, bo spregovoril arhitekt Uroš Birsa.
Odprtje razstave bo v torek, 6. 6., ob 18.00 uri v pritličju.
od 6. 6. 2017 do 30. 6. 2017, panoji v pritličju

Razstava knjižnih dragocenosti
Z razstavo v vitrinah želimo predstaviti nekatere izmed najdragocenejših knjig, ki jih premore knjižna zbirka Mestne Knjižnice Kranj. To je razstava knjižnih dragocenosti oz. bibliofilskih biserov.
Odprtje razstave bo v torek, 6. 6., ob 18.00 uri v pritličju.
od 6. 6. 2017 do 30. 6. 2017, vitrine v pritličju

Ko pride knjižnična ura
Razstava z naslovom Ko pride knjižnična ura se nahaja v drugem nadstropju knjižnice, zasnoval jo je Lucijan Adam. Razstava govori o knjižnici kot javni ustanovi. Pred 110 leti je bila iz društvene ustanovljena Javna ljudska knjižnica Narodne čitalnice v Kranju. Knjižnica je bila na voljo vsem ljudem, ne glede na spol in družbeni položaj. Druga svetovna vojna je ustavila njen razvoj. Po drugi svetovni vojni se je razvila moderna knjižnica – Osrednja knjižnica občine Kranj.
Odprtje razstave bo v torek, 6. 6., ob 18.00 uri v pritličju.
od 6. 6. 2017, območje Književnost

Več o programu: Program prireditev ob sedemdesetletnici, 6. do 10. junij 2017