Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Sejem gramofonskih plošč

Sejem gramofonskih plošč


sejem

Roman Pavlin

Zanimanje za gramofonske plošče še vedno narašča. Dozdeva se, da je vinilna gramofonska plošča hkrati glasbeni format preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Tovarne po celem svetu proizvajajo nove LP plošče, vendar je večji del plošč, ki so izšle v preteklosti, dostopen samo v rabljeni obliki, iz druge roke.

Mestna knjižnica Kranj že tradicionalno prireja sejme gramofonskih plošč. Na sejmih se srečujejo zasebni zbiralci plošč različnih generacij. Na voljo so plošče iz različnih časovnih obdobij in glasbenih zvrsti. Možna je tudi menjava. Poleg ponudbe LP plošč, ki zajema tako običajne kot tudi redke izdaje, so na voljo tudi male plošče (singli) in v manjšem obsegu tudi drugi nosilci zvoka (CD-ji, kasete idr.).

Prireditev omogočatudi druženje in izmenjavo izkušenj ljubiteljev analognega zvoka. Izkušeni zbiralci posredujejo tudi informacije o čiščenju plošč in o nabavi ustreznega pribora za arhiviranje vaše zbirke.

Kontakt: Roman Pavlin, tel. 031 545 106, e-naslov: roman.cembrae@gmail.com

Organizatorja: Roman Pavlin, MKK

petek in sobota, 14. in 15. 4. 2017, dvorana