Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Pretekli projekti spodbujanja branja » Krpanov slikoviti kviz

Krpanov slikoviti kviz


Stoletni kviz Modrega psa

Maja Kenda, Jure Bohinec

Naš Modri pes poleg knjig in kosti nadvse obožuje besede, vendar ne kar vseh povprek. Rad ima take sladke, kot je čokolada, pametne, sploh če pridejo iz Butal, močno zasoljene, kadar jih pihne junak in ne nazadnje, še posebej obožuje pasje rojstnodnevno zavijanje. Vsem tem pa je skupna beseda … 100! Zato bodo vsi štirje kvizi posvečeni slavnim stoletnikom: Roaldu Dahlu, Butalcem, prvi slovenski otroški slikanici Martin Krpan in naši modri pasji malenkosti, Modremu psu.
Od oktobra 2016 naprej lahko z Modrim psom vse leto raziskujete besede, berete, se zabavate in rešujete kvize. Za nagrado zbirajte nalepke, jih lepite v temu  namenjeno knjižico in tako sestavljajte stoletno zgodbo. Zato le še ošilite svinčnike, se udobno namestite in praznično bralno kondicijo s pridom uporabite tudi v tretjem kvizu:

Krpanov slikoviti kviz

Modri pes, brez dvoma velik poznavalec knjižne umetnosti, se je v tem letu ponovno prepričal, da vrli Slovenci lahko med svoje glavne mojstrovine brez sramu prištejemo tudi slikanico. Letos mineva okroglih 100 let, kar je slikar Hinko Smrekar upodobil Levstikovega Martina Krpan z Vrha. Sledila mu je cela vojska odličnih slovenskih ilustratorjev.
Zgodba o našem ”prvem super junaku” se je sicer imela odviti v naših krajih in na cesarskem Dunaju. Kako dobro jo poznate? Da vas ne bo samo prazna hvala, z Modrim psom kakšno razdrite od starih časov in od 1. aprila 2017 dalje rešujte Krpanov slikoviti kviz.

Po novem se nam lahko vsak drugi ponedeljek pridružite pri reševanju kviza na otroškem oddelku.