Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Odprtje razstave » Metropolis

Metropolis


odprtje razstave

Brut Carniollus

Brut Carniollus se predstavlja s fotokolažem urbanega prostora, ki nastaja s plastenjem in prekrivanjem celih fotografij ali njihovih izsekov. Sestavljenka, kakor bi lahko tudi rekli rezultatu, nastaja s pomočjo računalnika, ki mu omogoča manipulacije fotografij na različne načine. Pred nami se izrisujejo mestne četrti ali posamezne ulice, prepoznamo pa tudi obrise ali podobe ljudi, ki jih dograjuje z različnimi kombinacijami arhitekturnih elementov, v katerih je zaznati utrip nočnega življenja in dnevne živahnosti. Poudarjena so nasprotja, kot svetloba in senca, ter igre linij, ki bežijo vertikalno, horizontalno, diagonalno in na ta način razgibajo kompozicijo ter ustvarjajo vibracije. Dela so kot impresija, hkrati pa se srečujemo z nadnaravnim pogledom na svet. Odmaknjenost in zamišljenost, ki jo občutimo še bolj poudari navidezna žabja ali ptičja perspektiva, ki prevladuje v večini del. Na eni strani imamo občudovanje na drugi strani pa prezir. Zasičenost modernih mest, kjer se izgublja dnevno življenje in beg posameznih linij so utrinki, ki nam dajo misliti. Na podlagi le-teh se zavemo svoje minljivosti, po drugi strani pa kljub vsemu čutimo tisto navdušenost nad dosežki in velikostjo, ki skozi drugo perspektivo kaže napredek in lepoto v stvareh. – Melita Ažman, univ.dipl.um.zg.

 

Brut Carniollus je vizualni umetnik in fotograf, ki se ukvarja z digitalnim kolažem in digitalno grafiko, pri čemer njegova dela praviloma izhajajo iz fotografskega zapisa in se kot razstavni eksponat materializirajo v obliki originalnega digitalnega UV tiska. Njegova dela so razstavljena in nagrajevana po vsem svetu. Od leta 2012 v vlogi paparazza zalezuje udeležence mednarodnega likovnega simpozija na Sinjem vrhu nad Ajdovščino. Živi in dela v Radovljici. Več o avtorju si lahko preberete na njegovi spletni strani carniollus.com. Od 2017 je član Likovnega društva Kranj.

ponedeljek, 6. 3. 2017, ob 18.00, dvorana