Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Pogovor z Bojanom Albaharijem o stripih Arabec prihodnosti in Rdeča Rosa

Pogovor z Bojanom Albaharijem o stripih Arabec prihodnosti in Rdeča Rosa


striparski večer

Bojan Albahari, Zoran Smiljanić

Tokrat ne bomo predstavili posameznega avtorja in njegovega dela, pač pa dva stripa, ki sta nedavno izšla v slovenskem prevodu.

Prvi Arabec prihodnosti s podnaslovom Odraščanje na Bližnjem vzhodu (1978-1984), francoskega stripovskega in filmskega ustvarjalca Riada Sattoufa, je mednarodno priznana uspešnica, ki na ganljiv, smešen, žalosten in brezkompromisno iskren način obravnava avtorjevo odraščanje v Libiji, Siriji in Franciji.

Drugi Rdeča Rosa je biografija znamenite levičarke, revolucionarke,  borke za pravice žensk in izjemne osebe, Rose Luxemburg. Angleška avtorica Kate Evans je ustvarila kompleksno, dramatično in verodostojno delo o tej pomembni, večplastni in pogumni ženski.

O obeh stripih se bomo pogovarjali s stripovskim poznavalcem, prevajalcem, publicistom in urednikom, kulturologom in moderatorjem številnih stripovskih pogovorov, Bojanom Albaharijem. Tečnaril bo Zoran Smiljanić.

Organizator: MKK

sreda, 15. 2. 2017, ob 19.00, dvorana