Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Pretekli projekti spodbujanja branja » Butalsko pametni kviz

Butalsko pametni kviz


Stoletni kviz Modrega psa

Maja Kenda, Jure Bohinec
Naš Modri pes poleg knjig in kosti nadvse obožuje besede, vendar ne kar vseh povprek. Rad ima take sladke, kot je čokolada, pametne, sploh če pridejo iz Butal, močno zasoljene, kadar jih pihne junak in ne nazadnje, še posebej obožuje pasje rojstnodnevno zavijanje. Vsem tem pa je skupna beseda … 100! Zato bodo vsi štirje kvizi posvečeni slavnim stoletnikom: Roaldu Dahlu, Butalcem, prvi slovenska otroški slikanici Martin Krpan in naši modri pasji malenkosti, Modremu psu.
Od oktobra 2016 naprej lahko z Modrim psom vse leto raziskujete besede, berete, se zabavate … in rešujete kvize. Za nagrado zbirajte nalepke, jih lepite v za to namenjeno knjižico in tako sestavljajte stoletno zgodbo. Zato le še ošilite svinčnike, se udobno namestite in praznično bralno kondicijo s pridom uporabite tudi v drugem kvizu:

Butalsko pametni kviz

Vsak malček, kaj šele izurjeni reševalec kvizov, dobro ve, da se v knjigah skrivajo vse modrosti in vse norosti sveta. Včasih pa celo naš Modri pes naleti na vprašanje, ko zaman koplje za pametnim odgovorom. Takrat se modro obrne na največje ”specialiste za pamet”. Le kdo so to, boste vprašali. Butalci, vendar! Z letošnjim letom mineva 100 let od njihovih prvih dogodivščin izpod peresa Frana Milčinskega. Zato se je Modri pes odpravil v imenitne Butale, kjer ima še pamet mlade. Že dolgo časa ga namreč muči zapleteno vprašanje: Kakšne barve je modrost? Na to mu skupaj z Butalci lahko pomagate odgovoriti tako, da od 1. januarja 2017 dalje rešujete Butalsko pametni kviz.

vsak dan od 1. 1. do 31. 3., Mestna knjižnica Kranj, krajevne knjižnice in portal modripes.si