Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Pogovor » Café Europa

Café Europa


Vabimo vas v Café Europa, interaktivno razpravo o prihodnosti EU. Ob kavi in neformalnem pogovoru želimo izvedeti, kakšno je vaše mnenje o Evropski uniji danes in kakšno EU prihodnosti si želite.

Ne glede na to, ali sebe označujete kot evrooptimista, evrorealista ali evroskeptika, vaše argumentirano stališče šteje. Vsa mnenja, pobude in razmišljanja posameznikov, organizacij, javnega in nevladnega sektorja, gospodarstva, predstavnikov različnih generacij ter drugih, ki jih bomo zbrali v Kranju in na ostalih regionalnih pogovorih, bomo zbrali v poseben dokument, neke vrste ‘stališče Slovenije’ do prihodnje EU. Dokument bo februarja 2017 predan slovenskim odločevalcem kot osnova za razprave o reformi EU, ki bodo na ravni EU najbolj intenzivno potekale marca 2017. Takrat namreč obeležujemo 60. obletnico nastanka današnje EU in v Rimu se bodo zbrali predsedniki držav in vlad EU. Začrtali bodo osnove nove, reformirane in globalnim izzivom prilagojeno Evropsko unijo.

Kakšna naj bo EU prihodnosti? Na katerih področjih? Kako naj se v oblikovanje politik EU vključijo posamezniki? Obstaja alternativa članstvu Slovenije v EU? Kako je članstvo v EU vplivalo na gospodarski razvoj Slovenije? To so nekatera vprašanja, na katera bomo poskusili dobiti odgovore v naši razpravi v Kranju.

petek, 25. novembra 2016, od 8.30 do 10.15, dvorana

Pridružite se našim govorcem. Z nami bodo (med drugimi):

Tanja Fajon, poslanka Evropskega parlamenta (S&D)
Boštjan Trilar, župan Kranja
prof. dr. Iztok Podbregar, Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru
Matic Bitenc, soustanovitelj in direktor start-upa Toshl
Milena Gerbec, profesorica na Gimnaziji Jesenice
Mija Pavlin, predsednica Društva upokojencev Kranj
Marija Volčjak, direktorica in odgovorna urednica časnika Gorenjski glas
Maks Vrečko, direktor podjetja Flaška

Dogodek je odprt za javnost in brezplačen, vendar je zaradi formata število udeležencev omejeno. Prijava je obvezna preko naslednje povezave:
http://cafe-europa-kranj.eventbrite.co.uk/