Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Dobri državljan

Dobri državljan


filmski večer

Ana Šturm

Dobri državljan (A Good American, Friedrich Moser, Avstrija, 2015, 100′) je dokumentarni triler o žvižgaškem predhodniku Edwarda Snowdena, Billu Binneyju, ki je prepričan, da sta svoboda in demokracija nezdružljivi z množičnim nadzorom. Dobri državljan odpira oči tako v političnem kot tudi v zelo človeškem smislu. »Ali bi lahko 11. september 2001 preprečili? Ali bi lahko preprečili teroristični napad na Svetovni trgovinski center? Če vprašate Billa Binneyja, potem da. Binney, zdaj žvižgač in glavni junak dokumentarca Dobri državljan, velja za enega izmed najboljših, če ne že kar za najboljšega analitika v zgodovini ameriške Nacionalne varnostne agencije (NSA). Njegov ThinThread, sistem za prestrezanje komunikacijskega prometa nasprotne strani, je prestregel in dešifriral več sovjetskih komunikacijskih signalov kot vsi ostali sistemi skupaj.« – Marcel Štefančič jr.
Projekcija filma Dobri državljan je del mednarodnega projekta Moving Docs.

Projekciji filma sledi pogovor z ustanoviteljem in odgovornim urednikom portala Pod črto Anžetom Vohom Bošticom, s katerim se bomo pogovarjali o varovanju osebnih podatkov ter o nekaterih drugih družbeno perečih temah, ki jih izpostavi Dobri državljan.

Organizator: MKK

četrtek, 10. 11. 2016, ob 19.00, dvorana