Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Različnost nas bogati: pogovor z gosti

Različnost nas bogati: pogovor z gosti


pogovor

Petra Puhar Kejžar z gosti

Kranj je s svojo izjemno lokacijo vabljiv za bivanje že vse od prazgodovine. V pisani paleti prebivalcev najdemo vse od neolitskih kamnosekov, Rimljanov, ljudi germanskega, frankovskega porekla in Slovanov do kratkotrajnih zavojevalcev z vseh vetrov in priseljencev od vsepovsod. Kranjska kri ima mavrično vijačnico in različnost nas bogati še danes. Od kod vse se v Kranj priseljujejo ljudje dandanašnji? Kakšne so njihove usode? Kako živijo? Smo Kranjčani gostoljubni? Smo res odprto mesto? O naštetih vprašanjih bomo klepetali s sokrajani, po rodu iz bližnjih in daljnih dežel.

Pogovor bo vodila Petra Puhar Kejžar.

Organizator: MKK

sreda, 21. 9. 2016, ob 19.00, dvorana

Različnost nas bogati

DOMOZNANSKI SEPTEMBER je v gorenjskih splošnih knjižnicah namenjen prireditvam, s katerimi opozarjamo na naše bogate zbirke gradiva o gorenjskih krajih in ljudeh, vsako leto je posvečen aktualnim dogodkom na Gorenjskem.

V letu 2016 tako izpostavljamo razmišljanja o sobivanju različnih kultur na našem ozemlju, ki ima svoje korenine že dolgo nazaj v zgodovini. Nenazadnje smo tudi Slovani v naših krajih priseljenci. Novemu okolju so prinesli drugačen način življenja, obogatili so ga in poživili. Podobno se dogaja tudi v sodobnem času: med nami živi veliko Gorenjcev, ki so se preselili iz bližnjih ali daljnih dežel.

Z razstavami, pogovori, filmskim večerom, pravljičnimi urami, delavnicami za otroke in improvizacijsko predstavo želimo spodbuditi sprejemanje različnosti v našem vsakdanjem življenju.

V projektu Različnost nas bogati sodelujejo poleg Mestne knjižnice Kranj tudi Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič.