Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » “Nisam ja odavde”

“Nisam ja odavde”


pogovor

Nina Kožar, Alenka Štrukelj in Damjan Zorc

Bralci naj bi bili praviloma sočutnejši in sposobnejši sprejemanja razlik med ljudmi. Nam knjige lahko pomagajo razumeti, kdo so begunci in kaj jih žene na pot? Nam lahko vzbudijo zanimanje za priseljence, ki že vrsto let živijo med nami? Nam lahko približajo življenja ljudi, ki so drugačni od nas?

O vsem tem in še čem bodo klepetali knjižni molji Nina Kožar, Damjan Zorc in Alenka Štrukelj.

Organizator: MKK

sreda, 14. 9. 2016, 0b 19.00, dvorana

 

Različnost nas bogati

DOMOZNANSKI SEPTEMBER je v gorenjskih splošnih knjižnicah namenjen prireditvam, s katerimi opozarjamo na naše bogate zbirke gradiva o gorenjskih krajih in ljudeh, vsako leto je posvečen aktualnim dogodkom na Gorenjskem.

V letu 2016 tako izpostavljamo razmišljanja o sobivanju različnih kultur na našem ozemlju, ki ima svoje korenine že dolgo nazaj v zgodovini. Nenazadnje smo tudi Slovani v naših krajih priseljenci. Novemu okolju so prinesli drugačen način življenja, obogatili so ga in poživili. Podobno se dogaja tudi v sodobnem času: med nami živi veliko Gorenjcev, ki so se preselili iz bližnjih ali daljnih dežel.

Z razstavami, pogovori, filmskim večerom, pravljičnimi urami, delavnicami za otroke in improvizacijsko predstavo želimo spodbuditi sprejemanje različnosti v našem vsakdanjem življenju.

V projektu Različnost nas bogati sodelujejo poleg Mestne knjižnice Kranj tudi Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič.