Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Različnost nas bogati » Tja in spet nazaj

Tja in spet nazaj


improvizacijska predstava

KUD Kiks

Kapitanov dnevnik št. 2016-46776: naše potovanje v iskanju smisla se nadaljuje. Tokrat smo na planetu Impros naleteli na nenavadno ljudstvo, ki ves čas živi tako, da nas sprašuje po različnih predmetih, prostorih in čustvih ter nato sprejema življenjske odločitve na podlagi predlogov. Ljudstvo ni nasilno, ljudje so uvidevni, saj vedno počakajo, da nekdo pove do konca, preden spregovorijo, vedno se obračajo proti gostu, predvsem pa so izredno humorni.
Zaenkrat ostajamo na planetu Impros, dodali smo mu federacijsko številko 08.09.2016-19h. Zanima nas, kakšen vpliv ima tak način sprejemanja odločitev na potovanje skozi življenje. Morda je pa to ključ do smisla.

Organizator: MKK

četrtek, 8. 9., ob 19.00, dvorana

 

Različnost nas bogati

DOMOZNANSKI SEPTEMBER je v gorenjskih splošnih knjižnicah namenjen prireditvam, s katerimi opozarjamo na naše bogate zbirke gradiva o gorenjskih krajih in ljudeh, vsako leto je posvečen aktualnim dogodkom na Gorenjskem.

V letu 2016 tako izpostavljamo razmišljanja o sobivanju različnih kultur na našem ozemlju, ki ima svoje korenine že dolgo nazaj v zgodovini. Nenazadnje smo tudi Slovani v naših krajih priseljenci. Novemu okolju so prinesli drugačen način življenja, obogatili so ga in poživili. Podobno se dogaja tudi v sodobnem času: med nami živi veliko Gorenjcev, ki so se preselili iz bližnjih ali daljnih dežel.

Z razstavami, pogovori, filmskim večerom, pravljičnimi urami, delavnicami za otroke in improvizacijsko predstavo želimo spodbuditi sprejemanje različnosti v našem vsakdanjem življenju.

V projektu Različnost nas bogati sodelujejo poleg Mestne knjižnice Kranj tudi Občinska knjižnica Jesenice, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka in Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič.