Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Dogodki Izpostavljeno » V barvah utripajo bližine

V barvah utripajo bližine


predstavitev knjige z odprtjem razstave

Založba Fran

Izbor literarnih in likovnih del v knjigi V barvah utripajo bližine je nastal iz prispevkov, prispelih na natečaj Založbe Fran o osrečujočih izkustvih bližine. Odstira se mozaik različnosti s skupnim imenovalcem, ki vabi na potovanje po pokrajinah doživljanja drugega in vase. Izpovedano v besedi ali podobi si lahko ogledamo v intimni bližini s seboj in ustvarjenim. “Osrečujoča bližina je občutenje živosti. So pragovi in mejniki v doživljanju, ki kot stopnice vodijo navzgor,” je zapisala v uvodu urednica Andreja Blažič Klemenc. Skupaj z založnikom Francem Merkačem bosta predstavila knjigo, soavtorice in soavtorji pa bodo prebrali odlomke iz nje. Sledilo bo odprtje razstave originalnih likovnih del ob navzočnosti nekaterih likovnih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki so zastopani v knjigi.

Organizator: Založba Fran

sreda, 6. 4., ob 19.00, dvorana

 

razstava

Slike in fotografije so zgovorne samostojne izpovedne enote in obenem kot zadržani dih med literarnimi sporočili v knjigi V barvah utripajo bližine. Raznolikost likovnih tehnik, barvnih odtenkov in razpon upodobitev tematike natečaja odsevajo pestrost človekovega izkustva bližine skozi gledišča posameznih ustvarjalk in ustvarjalcev. Od doživetja trenutka, zavedanja, do pristanka v brezčasju se poraja barvitost izpovedi.
Pri skupinski razstavi sodelujejo Marija Artiček, Barbara Demšar, Marta Frei, Irena Jeras Dimovska, Polona Kitak, Biserka Komac, Špela Kotnik, Franc Merkač, Tatjana Mijatović, Jano Milkovič, Andreja Peklaj, Marija Prelog in Kaja Urh.

od 6. 4. 2016 do 31. 5. 2016, dvorana