Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Delavnica » Res dobra popotnica za porod in materinstvo! Kako si jo pripraviti?

Res dobra popotnica za porod in materinstvo! Kako si jo pripraviti?


delavnica

dr. Zalka Drglin

Zalka Drglin je doktorica ženskih študij in feministične teorije, profesorica pedagogike, magistra sociologije kulture, transakcijska analitičarka ˗ svetovalka. Pri Združenju Naravni začetki deluje kot soustvarjalka in vodja programov za ženske in pare v pričakovanju, porodne spremljevalke, ženske v stiskah. Raziskuje porodne kulture v Sloveniji in širše, še posebej se osredotoča na materinstvo, babištvo, predporodno varstvo, porod, poporodno obdobje, obporodne stiske, kot so depresija, soočenje z izgubami, travmatični porod; koncepte zdravja in vsakdanje prakse, povezane z nosečnostjo, porodom in starševstvom, žensko zdravje nasploh.
Za prehod v materinstvo ženske potrebujemo dobro popotnico. V nosečnosti pogledamo vase, obenem pa pregledamo možnosti za pomoč in podporo, ki prihaja od zunaj. Kaj z otrokom zares potrebujeva med porodom? Zakaj je pomembno mirno, toplo, ljubeče, naklonjeno in spoštljivo porodno okolje? Kaj kot porodnica zares potrebujem med porodom? Kaj potrebuje otroček? Kako se povezati navznoter in navzven, da bi bil porod kar najboljši? Kaj naj naredim s strahom, ki me prežema? Kako se počuti ženska, ki rojeva? Kako se odpreti lastni divji in občutljivi naravi, kjer je shranjena modrost rojevanja? In kako se hkrati opreti na partnerja, izbrane porodne spremljevalce in zdravstvene strokovnjake? Prav vsak porod je edinstven, tako kot sta posebna mama in otrok, ki prihaja na svet. Bistvo porodnega dogajanja je v sodelovanju med otrokom in mamo, ki se s spontanim gibanjem in menjavanjem položajev odziva na telesne občutke. Poroda ne moremo načrtovati, lahko pa se usmerimo v sooblikovanje porodnih okoliščin.
Prijave na info@mamazofa.org ali na 030/321-355
Organizator: Združenje Naravni začetki, MOK, MKK

sobota, 19. 3., ob 10.00, ustvarjalna soba