Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Predstavitev knjige » Nežno srce – pribežišče upov

Nežno srce – pribežišče upov


predstavitev knjige

Organizator: Društvo Jasa (nastopajoči: Anej Sam, Neža Maurer, Lučka Kajfež Bogataj)

Da gre za redko knjigo, ki bi v neznosni stvarnosti lahko zaživela kot pribežišče upov, priča nekaj odzivov javne kritike: »… pravi pravcati učbenik življenjskih resnic, ki prebuja vest vseh prebivalcev tega planeta in jim prek prikupne zgodbe odpira oči o našem življenju« (Bukla); »… Anej Sam je ustvaril nov tip literarnega junaka, s katerim se lahko vsi istovetimo. A istovetiti se z deklico Nežo pomeni postajati nežnejši, boljši« (Lepa in zdrava); »… plemenito pustolovščino so v presenetljivem sozvočju ustvarili trije različni avtorji: pripovedovalec Anej Sam, pesnica Neža Maurer in ilustrator Boštjan Plesničar« (akad. Ciril Zlobec); »… Nežno srce spodbuja zlasti otroke, da ne ponavljajo napak, ki jih počnejo starejši« (prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj).

Vedoč, da je (osrednji) avtor Anej Sam neprizanesljiv kritik tistih, ki ocenjujejo njega, lahko navedene ocene razumemo kot verodostojne.

sreda, 1. 10., ob 18.00, dvorana