Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Arhiv dogodkov - izpostavljeno » Projekcije fotografij: potovanja Ane Šišak in Avto-refleksi Vasje Dobrleta

Projekcije fotografij: potovanja Ane Šišak in Avto-refleksi Vasje Dobrleta


predavanje s projekcijo

Vasja Doberlet in Ana Šišak

Ana Šišak iz Mengša je navdušena popotniška fotografinja. Predstavila se nam je s projekcijo fotografij, ki jih je posnela na svojih številnih potovanjih. Rada se posveča tako portretom kot pokrajinam. Skozi svojo fotografijo želi prikazati vizualno zgodbo. Vsak človek ima svojo in vsaka fotografija naj bi prikazala del te zgodbe. Njena predstavitev je prikazovala človeka od njegovih prvih korakov, vse do zrele starosti.

Vasja Doberlet iz Kranja fotografira že več kot 45 let. Rad ustvarja serije fotografij na neko temo. Tokratna je imela provokativen naslov Avto-refleksi. Fotografiral je odseve ulice na parkiranih avtomobilih. Vse, kar se zrcali na zloščeni pločevini avtomobilov, kaže neko izkrivljeno obliko realnosti. Odsevi zgradb so, čeprav izkrivljeni, še vedno razpoznavni. Nekateri pa so popolnoma abstraktni in so konkretni le deli avtomobilov.

torek, 13. 5., ob 19.00, dvorana