Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

EBSCOhost


Zbirka polnih besedil člankov EBSCOhost

Zbirka je dostopna:

  • z računalnikov v Mestni knjižnici Kranj,
  • za člane knjižnice preko oddaljenega dostopa.

Vstopi

Ob vstopu v zbirko z lokacij izven knjižnice v spustnem meniju izberite Kranj in vpišite člansko številko in geslo storitve Moja knjižnica.


Uporabniki knjižnic preko računalnikov dostopajo do 5.000 naslovov časopisov v polnem tekstu s področja poslovnih ved, humanistike, družboslovja, kot tudi do polnih besedil popularnih revij in najpomembnejših tujih časnikov. Servis prinaša dnevno sveže poslovne informacije iz celega sveta ter poleg obsežne zbirke medicinskih znanstvenih člankov tudi zdravstveno – referenčne informacije, ki so namenjene najširši javnosti.

Dostopne so naslednje podatkovne zbirke s polnimi besedili: Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source, Regional Business News, Health Source: Nursing/Academic Edition, MEDLINE, ERIC ( Education Resource Information Center), Health Source: Consumer Edition, Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA), GreenFILE

Projekt EIFL Direct (Electronic Information for Libraries Direct), Informacijski konzorcij za knjižnice, je skupen projekt ustanov Zavoda za Odprto družbo http://www.opensocietyfoundations.org/, EBSCO Publishing http://www.ebscohost.com/ in knjižnic 39 držav.

Zavod za odprto družbo (Open Society Institute) je mrežna fundacija, ki jo je osnoval George Soros, založba EBSCO pa je ena največjih dobaviteljic časopisov na svetu.

Dostop omogoča Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport zato je brezplačen za člane Mestne knjižnice Kranj z vseh osebnih računalnikov v knjižnici.