Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Priporočamo starejšim » Skrito povelje

Skrito povelje


predstavitev knjige

Draga Potočnjak, Založba Sanje

Bilo je 27. junija 1991. Na uradni prvi dan vojne za Slovenijo. Helikopter gazela SA 341, serijska št. 664, je nad ljubljansko Rožno dolino izginil v ogromni črni gobi dima. Proglasili so ga za sovražnega, pozneje izvrgli, da se je primerila napaka – mitomanska sla »ljudi na položajih« je nato zdržema klesala lažno propagando, sprenevedanje in glušeči molk.

Skrito povelje je osupljiv dokument, ki se dosledno opira na preverjena dejstva, pričevanja in triletno preiskovalno delo Drage Potočnjak, knjiga pa je posvečena Toniju Mrlaku, avtoričinemu pokojnemu svaku. Resnič(nost)na kriminalna pripoved, ki se ne sramuje silovite družbenokritične osti, razgalja rušečo ideologijo (mitologijo?) dela politične elite, ki je z osamosvojitveno vojno v panteon povabila oportunizem, spletkarstvo, ignoranco in laži. Zgodba o sestrelitvi gazele bi lahko bila na začetku učbenika z naslovom Kdo je ugrabil slovensko državo.

Z Drago Potočnjak se je pogvarjal Matej Šurc.

sreda, 26. 2., ob 19.00, dvorana