Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Priporočamo starejšim » Saj ni res, pa je: Igor Kordej v Kranju

Saj ni res, pa je: Igor Kordej v Kranju


striparski večer

Igor Kordej, Zoran Smiljanić

Kdo je Igor Kordej? Legendarni hrvaški avtor stripov in ilustrator, ki nedvomno sodi med deset največjih stripovskih imen na svetu.

Kariero je začel že v 70. letih v revolucionarni skupini Novi kvadrat, njegov nadaljnji življenjepis se bere kot blitzkrieg: s svojimi stripi se je najprej kot blisk razširil po celi Jugoslaviji, nato je osvojil še Evropo in Južno Ameriko. Nazadnje je padla še zadnja trdnjava – Severna Amerika, kjer je delal za prestižne založnike, kot so Marvel, Dark Horse in DC Comics. Njegov talent je razkošen, njegova produkcija je osupljiva, njegovi izrazni dometi so zavidljivi, njegovi stripi pokrivajo teme od prazgodovine, prek srednjega veka do sodobnosti in prihodnosti. Leta 2013 je za svoje delo prejel najvišje francosko priznanje za kulturo – vitez reda umetnosti in književnosti.

Poleg pogovora s Kordejem smo v Mestni knjižnici Kranj postavili tudi razstavo njegovih stripov – Čudežni svetovi Igorja Kordeja, ki bo na ogled od 18. februarja do 28. marca.

In kako nam ga je uspelo nahecati, da pride v naš kraj? Težko …

sreda, 19. 2., ob 19.00, dvorana
 
Prispevek GTV, 21. 2. 2014