Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG

Zimsko branje 2014


Spodbujamo branje slovenskih avtorjev.

Od 16. decembra 2013 do 10. marca 2014

 

Kdo je lahko sodeloval?
Člani knjižnice, starejši od 15 let.

Kje ste lahko sodelovali?
V Mestni knjižnici Kranj in vseh njenih krajevnih knjižnicah (Stražišče, Naklo, Preddvor, Cerklje na Gorenjskem, Jezersko in Šenčur).

Kakšna so bila pravila?
Izbrali ste lahko katerokoli leposlovno delo slovenskega avtorja iz naslednjih zvrsti: pesništvo, humor, ljudsko slovstvo, voščila, eseji, dramatika, antologije. Ena izmed prebranih štirih je bila pesniška zbirka.

Na voljo so bila tudi strokovna in poljudna dela slovenskih avtorjev s področij: umetnost, zgodovina, šport in šah, etnologija, psihologija, filozofija, sociologija, vzgoja in izobraževanje. Izbrane knjige so bile označene in izpostavljene na posebnih mestih.

Vsak udeleženec je lahko sodeloval le enkrat.

Na letaku Zimsko branje, ste o vsaki prebrani knjigi, ki ste si jo v času projekta izposodili v knjižnici, napisali svoje misli in jo ocenili. Iz prebrane pesniške zbirke ste izpisali verz, ki se vas je najbolj dotaknil. Ko ste prebrali vsa štiri dela, ste izpolnjen obrazec oddali v knjižnici. Podarili smo vam termos steklenico z zimskim motivom bralne akcije.

Bralci priporočajo