Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Izposoja iz druge knjižnice   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   ENG
Domov » Napovednik » Predavanje » Slovenija – dežela legend

Slovenija – dežela legend


vzgoja in branje

Dušica Kunaver

V knjižnici smo začeli z novim sklopom predavanj, ki bodo vsak mesec organizirana za starše, vzgojitelje, pedagoge … Predavali bodo različni strokovnjaki, ki se ukvarjajo z branjem, motnjami branja ali z drugimi področji, ki se tičejo vzgoje otrok.

Kot prva nam je predavala Dušica Kunaver (zbirateljica ljudskega izročila, kulturna publicistka …), ki je predstavila pomembnost družinskega branja in doživljanja Slovenije skozi ljudske pravljice in pripovedke, ki so se za vse čase zapisale v ljudski spomin. Ljudstvo si je zapomnilo tudi zgodovinska dogajanja in v pripovedih ohranilo svojo resnico o graščakih, o kmečkih puntih, o turških vpadih … Marsikdaj je ta ljudska kronika drugačna od tiste, ki jo je »minister Gregor velel zapisati«, saj občutljiva ljudska tehtnica nezmotljivo tehta, kaj je dobro in kaj zlo. Rdeča nit vseh ljudskih pripovedi je – resnica!

sreda, 20. 11., ob 18.00, dvorana