Obratovalni čas   /   Kontakti   /   Cenik   /   Medknjižnična izposoja   /   E-obveščanje   /   Kazalo   /     /     /     /     /     /   English version
Domov » Napovednik » Predavanje » Vzgoja čustvovanja in osebna moč

Vzgoja čustvovanja in osebna moč


večeri psihologije

Mestna knjižnica Kranj, Branka Strniša


Letos smo začeli z novim sklopom predavanj s področja psihologije. Predava Branka Strniša, ki je delala na področju socialnega varstva, vrsto let pridobivala izkušnje na področju kadrovskega managementa. Zadnja leta se posveča skrbi za duševno zdravje, dobro počutje, psihološkemu svetovanju in psihoterapiji.

Tokratno predavanje je posvetila čustvom, ki so gonilo življenja, predstavljajo gorivo za vse, kar počnemo. Če ne uspemo nadzorovati svojega čustvenega življenja, se nam zbranost in jasnost misli rušita, v sebi čutimo neprestano napetost in boj. Dr. Daniel Goleman, profesor s Harvarda, je inteligentno ravnanje s čustvi utemeljil kot ključno sposobnost za življenje. Na srečanju smo predstavili njegove ugotovitve in se pogovorili o možnostih obvladovanja in vzgoje lastnega čustvenega življenja, kako uporabiti čustva na konstruktivni način. Spoznanja, ki se porodijo ob branju knjige Čustvena inteligenca, smo na predavanju povezali z lastnim doživljanjem in življenjem.

torek, 8. 10., ob 19.00, dvorana